Un alt caz îndelung mediatizat a fost cel al lanțului de case de schimb valutar Saralex. Poliţiştii au detaliat că patronul de la Saralex, bucureşteanul P.A. (37 ani), cu şapte puncte de exchange la Oradea şi unul dintre angajaţi, I.D.C. (25 ani), din Ialomiţa, au fost acuzaţi nu doar pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi iniţierea, dar şi pentru constituirea/aderarea la un grup de crimă organizată în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Alţi 16 oameni, angajaţi la Saralex sunt cercetaţi de poliţişti în acest dosar. Oamenii legii apreciază că în ultimii doi ani, patronul de la acest exchange şi angajaţii lui au înşelat peste 230 de oameni şi au provocat un prejudiciu de circa 300.000 lei. Poliţiştii şi procurorii DIICOT au reuşit să adune probe suficiente anul trecut pentru a-i potoli pe indivizii de la exchange-uri care de ani de zile îşi fac de cap prin oraş.
Victorie BCCO Oradea
În urma demersurilor făcute de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în cursul anului 2009 a fost emis un ordin care a intrat în vigoare începând cu luna ianuarie 2010 şi care reglementează în mod explicit modalitatea de afişaj a cursurilor de schimb pe panouri, precum şi faptul că, dacă clienţii au nemulţumiri cu privire la cursul de schimb afişat şi suma de bani primită, au dreptul să solicite, în termen de 48 de ore, restituirea integrală a sumelor de bani. Din cercetările efectuate de poliţiştii B.C.C.O. Oradea s-a stabilit că în perioada noiembrie 2006 – octombrie 2009 au fost înşelate 232 de persoane, prejudiciul total în cauză fiind de 292.677,8 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!