„Am decis să candidez în aprilie, când am văzut că niciuna dintre candidaturi nu corespundea din punct de vedere al competenţei şi experienţei. Politica externă este o problemă cardinală pentru România. O bună politică externă poate să ne ofere atuuri economice precum şi creşterea profilului ţării în UE şi NATO. Acum suntem prezenţi, ca membri, în clădirile acestor instituţii dar nu suntem la masa unde se iau decizii. România are o imagine relativ negativă la nivel occidental astfel că şi investiţiile străine sunt în cădere liberă. Avem la uşă războiul din Ucraina iar preşedintele va avea un rol cheie în asigurarea securităţii cetăţenilor şi a ţării”, a spus Meleşcanu.
Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe a explicat că „a renunţat la o poziţie şi o funcţie privilegiată, râvnită de mulţi” pentru a nu rata „şansa de a participa, după 45 de ani în slujba Statului, la o cursă prezidenţială cu o miză aşa de mare”.
Înainte de a invita ziariştii să-i pună întrebări, Meşcanu a mai apreciat că românii s-au săturat de 25 de ani de bătălii, certuri şi răzbunări politice. „Românii doresc un nou început, o ţară cu legi şi instituţii funcţionale. De aceea şi sunt sprijinit de organizaţia civilă, de patronate, sindicate şi asocieri neguvernamentale”, a conchis Meleşcanu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!