Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, conflictul a fost spontan și s-a petrecut, în seara zilei de 14 februarie, în fața unui bloc de pe strada Iza din Oradea. Cei doi stăteau pe o bancă, au consumat spirt medicinal, iar la un moment dat s-au luat la ceartă. Tânărul a găsit un par și l-a lovit în cap pe „colegul de pahar”.
[eadvert]
Loviturile aplicate de tânăr i-au pus în pericol viața victimei, care are nevoie de peste 40 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu vor apărea complicații.
„Pe fondul unui conflict spontan generat de consumul de alcool (spirt medicinal), inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate, în repetate rânduri lovituri cu un corp contondent dur (material lemnos cu lungimea de aproximativ 90 cm și lățimea de aproximativ 16 cm) la nivelul capului, cauzându-i multiple leziuni, ce necesită 40 (patruzeci) zile de îngrijiri medicale dacă nu vor surveni complicaţii”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.
Aceștia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Lupu Kristian Zoltan pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Tânărul a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat judecătorilor Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Bărbatul de 50 de ani a fost transportat în stare de inconștiență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, unde i s-a aplicat tratament medical.
„Aceasta a prezentat multiple leziuni la nivelul capului, cu diagnosticul: TCC fractură sinus frontal bilateral cu hemosinus, fractură sinus maxilar bilateral cu hemosinus, fractură perete orbită bilateral, fractură cu deplasare oase nazale”, au mai arătat procurorii.
La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor – Serviciul de Investigaţii Criminale.
„Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale și formularea propunerii de arestare preventivă reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
În măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicității în raport de specificul cauzei și faza procesuala în care se află aceasta, vom comunica in consecință”, au spus procurorii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!