Trei dintre suspecți au fost arestați la începutul anului, iar în urmă cu câteva zile unul dintre ei a fost pus sub control judiciar. Ceilalți doi au rămas în arest la domiciliu, deși unul dintre ei a cerut să fie eliberat. Tribunalul Bihor i-a refuzat, luni, solicitarea.
Carduri virtuale din SUA pentru cumpărături în vestul României
Pe 8 februarie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Oradea și procurorii DIICOT efectuau nouă percheziții în județele Arad și Timiș. Erau vizați membrii unui grup suspectat de fraude cu carduri.
[eadvert]
Potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi obținut în mod fraudulos datele de identificare ale unor carduri emise de bănci din Spania, pe care le-au înregistrat într-o aplicație de plată instalată pe telefoane mobile. ”Aceștia s-au deplasat ulterior la comercianții unor rețele de retail din domeniul electronicelor și electrocasnicelor, de pe raza municipiilor Oradea, Arad, Timișoara și Deva, de unde, utilizând aplicația de plată, au achiziționat, în perioada septembrie-octombrie 2022, diferite bunuri (telefoane mobile de ultimă generație, laptopuri performante și alte produse electronice) în valoare totală de 493.018,49 lei”, au transmis procurorii DIICOT Oradea.
Ca să nu fie descoperiți, membrii grupului ar fi generat, cu ajutor unei aplicații, carduri virtuale emise de furnizori de servicii financiare din Statele Unite ale Americii, pe care le-au folosit la cumpărarea produselor electronice..
Cine sunt inculpații în dosarul de fraudă cu carduri
În urma perchezițiilor din februarie au fost ridicate zeci de telefoane, laptopuri și cartele SIM și aproape 11.000 de euro. Cinci persoane au fost reținute, iar două dintre ele au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile.
Pentru ceilalți trei reținuți – Sebastian Târsan, Claudiu Călin și Gheorghe Adrian Stan – au fost emise, în luna februarie, mandate de arestare pe 30 de zile, deși în prima fază doar primul fusese trimis după gratii. Ulterior, au fost trimiși în arest la domiciliu, iar în urmă cu câteva zile Stan a fost pus sub control judiciar. Și Claudiu Călin a cerut același lucru, dar Tribunalul Bihor a hotărât, luni, să-l țină în arest la domiciliu.
Sebastian Târsan este un cunoscut al anchetatorilor, el fiind trimis în judecată și pentru contrabandă cu țigări, într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Ineu. Cazul vizează un camion înmatriculat în Ungaria și încărcat cu peste 80.000 de pachete cu ţigări de contrabandă provenite din Belarus, abandonat în luna august 2021 în localitatea arădeană Hălmagiu.
Potrivit aradon.ro, numele lui Sebastian Târsan apare și în cazul unui alt camion încărcat cu peste 600 de baxuri cu țigări de contrabandă, oprit de polițiști aproape de Arad, în luna mai 2021. La volan se afla chiar Târsan, care a fugit după ce a pretextat că trebuie să se întoarcă la cabină pentru a aduce actele. A fost prins o săptămână mai târziu.
Gheorghe Adrian Stan, zis ”Topa”, a făcut parte din gruparea condusă de Uțu Rohozneanu. Potrivit e-politic.ro, începând din 2010 Stan a fost anchetat pentru diverse infracţiuni cu violenţă, iar în 2018 a fost prins la intrarea în Anglia cu peste 40 kilograme de marijuana şi cu cocaină sub scaunul maşinii pe care o conducea.
Claudiu Călin a mai fost condamnat pentru furturi, relatează ebihoreanul.ro. În locuința acestuia, la perchezițiile din februarie, au fost găsite şi 92 de grame de pulbere cristalizată, relatează sursa citată.
Trimite articolul
XSi sunt liberi?asta i justitia din tara asta
Si cine fura o gaime ia 5 ani cu executare,asti a ar trebui pt cate au facut sa stea 25 ani ce l putin la racoare
Arest la domiciliu Rușine justiției romane!
Aceștia sunt antreprenori nu suspecți ce aveți cam asta au făcut și cei care azi îs full de bani doar ca în alte domenii.. ..