În cadrul Proiectului „Arta de a vorbi în public”, coordonat de profesoara Nadia Bochiș, trupa de teatru TincArt a prezentat piesa „Cum să-ți furi nevasta?” de Oleg Ernev, în traducerea Elvirei Rîmbu. Elevii de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca – Elena Vidican, Sebastian Ghebu, Narcisa Balazs și George Pojega – îndrumați de prof. Iuliu Orban de la același liceu, au pus în scenă o piesă despre iubirea conjugală, trădare, gelozie și remușcare.
Astfel, elevii și profesorii de la școlile partenere (Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca, Școala Gimnazială „Octavian Goga” Oradea, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Oradea, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea, Liceul de Arte Oradea, Liceul Penticostal „Betel” Oradea), dar și invitații prezenți la eveniment, au învățat că teatrul poate fi privit și dintr-o altă perspectivă, și anume ca o formă de comunicare în public, de natură artistică, prin care se dezvoltă abilitățile de a vorbi în fața unui auditoriu.
Folclor
Evenimentul a fost dublat de o altă activitate din cadrul Proiectului județean „Lectură cu aromă de cafea”, coordonat de prof. Mihaela Cheregi, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea. Activitatea – „Locul folclorului în context actual” – realizată de prof. Camelia Bocor, de la Liceul de Arte Oradea, a avut ca scop principal recunoașterea valorii creațiilor folclorice în societatea contemporană.
Camelia Bocor, artist amator, a încântat publicul cu o doină din zona Sălajului, iar două eleve ale Liceului de Arte, îmbrăcate în costume populare autentice, au ilustrat tema aleasă astfel: Nicorici Teodora a recitat doina „Floricica”, iar Camelia Ursan, elevă în clasa a XI-a, a interpretat vocal doina „Cine-mi aude gura…”, pregătită fiind de prof. Aurica Bonțu, de la același liceu orădean.
Activitatea desfășurată la Bookafe s-a încheiat cu un concurs de ghicitori realizate de participanții care au dovedit creativitate și originalitate.
Nadia Bochiş
Citiți principiile noastre de moderare aici!