Teatrul Vienez de Copii, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Universitatea Oradea, organizează conferința „Teatrul în educație”. Conferinţa este parte integrantă a proiectului „Inițiativa educațională națională”. Proiectul își propune să introducă teatrul ca disciplină facultativă ȋn ȋnvăţământul preuniversitar românesc și se adresează deopotrivă copiilor, adolescenților, cadrelor didactice și părinților.
Evenimentul cumulează, pe de o parte, experiența anilor trecuţi: conferinţa „Teatrul în educaţie” Bucureşti, desfășurată în perioada 16 – 18 octombrie 2014 (cu participarea și instruirea a 120 de cadre didactice din București, Cluj, Iași, Târgu Mureș, Dolj, Galați, Constanța, Timiș, Prahova, Sibiu) şi conferinţele sub acelaşi nume de la Sibiu şi Cluj (2015), respectiv Timişoara şi Braşov (2016), unde au participat un număr cuprins între 150 şi 250 de cadre didactice.
„Ne mândrim cu rezultatele obținute în urma implementării, de către cadrele didactice instruite anterior, a metodei doamnei Sylvia Rotter în școli, în cursul anului trecut. Au fost făcuți deja pași semnificativi către lărgirea orizontului mai multor copii și profesori”, a afirmat Anca Vernon, reprezentantul Teatrului Vienez de Copii „Copiii joacă teatru”.
Conferinţa va avea loc vineri, 27 octombrie, la Teatrul „Regina Maria”, între orele 14:30-17:30, şi va fi urmată de o sesiune de ateliere de formare, la Palatul Copiilor. La eveniment au fost invitate peste 350 de cadre didactice.
În cadrul conferinţei vor fi abordate teme precum implicațiile atelierelor de teatru în dezvoltarea și comportamentul copiilor și tinerilor şi abordarea creativă a procesului de predare prin jocuri și tehnici teatrale.
Totodată, va fi prezentat şi distribuit volumul de pedagogie teatrală „Sus cortina… pentru viață!”, scris de Sylvia Rotter și Brigitte Sindelair.
Ideea introducerii teatrului în școli este vizată de către toți organizatorii, din motive specifice, care au un numitor comun: stimularea minții, trupului și sufletului copiilor printr-o educație flexibilă și plurivalentă.
Invitaţi ca vorbitori sunt specialişti şi profesionişti cu experienţă în domeniul educaţiei, educaţiei teatrale/pedagogiei teatrale şi psihologiei/neurologiei, pentru o dezbatere legată de beneficiile introducerii teatrului ca disciplină opţională în învățământul preuniversitar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!