Primele 4 avioane ATR 72-600 vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor, iar restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani.
”Am văzut că în ultima perioadă, după ce a trecut prin mai multe ”turbulențe”, compania națională Tarom începe să își revină. De la prima mea discuție cu actualul management al companiei am cerut ca întreaga atenție să fie îndreptată spre rentabilizare. Trebuie să fie închise toate ”robinetele” prin care se pierdeau banii ce pot fi folosiți pentru investiții. Fiecare leu care este cheltuit de companie trebuie să contribuie la redresarea ei. Din calitatea mea de ministru au toată susținerea, dar vreau ca eforturile pe care le facem împreună să producă și rezultate. Încheierea acestui contract este în linia obiectivelor asumate de managementul Tarom. Este un pas important în înnoirea flotei, proces pe care îl sprijin și care va continua. Toți cei implicați în activitatea Tarom trebuie să știe că sunt foarte atent la tot ce se întâmplă acolo și voi fi partenerul lor, când vine vorba de dezvoltare”, a declarat ministrul Lucian Bode.
Reamintim că și de pe Aeroportul Oradea, Tarom operează cu avioane ATR, pe ruta Oradea – București Otopeni. Este singura cursă aeriană regulată operată de pe Aeroportul Oradea, în prezent.
Trimite articolul
XLucian Bode o sa ii urmareasca cu atentie si ingrijorare, dupa modelul celuilalt prostovan.
Bravo Tarom imi doresc sa devina cea mai puternică companie aeriană care operează în România macar o companie de stat sa iasă din picaj
Biletul, biletul, cât costã biletul?
Intram in 2020 și încă zburam ca pe vremea lui Traian Vuia cu avioane cu elice!!! România țara din lumea a IV a !!!
Tarom suge bani de la buget, iar activitate nu prea au, dar in schimb au sdalarii uriase, nesimtite.