Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR) nu s-a ferit să arunce spre fostul secretar general al Guvernului Tăriceanu, primarul PNL Ilie Bolojan, acuze de oportunism şi fripturism.
Tăriceanu a lansat aceste calificări în contextul unei şedinţe la care au fost invitaţi toţi primarii din Bihor, adunare organizată şi convocată de PSD Bihor, la Hotel Continental.
Ioan Mang, liderul bihorean al PSD a lămurit că a trimis invitaţii pe telefon, fax şi e-mail, tuturor primarilor din Bihor pentru „o întâlnire cu toţi primarii, inclusiv cei PNL şi PDL care, în cei patru ani de guvernare ai d-lui Tăriceanu, au dus-o foarte bine”.
„Dl. primar Bolojan, în acea perioadă, a fost mai întâi prefect, apoi a fost propulsat de premierul Tăriceanu secretar general al guvernului”, a continuat Mang, citând din CV-ul lui Bolojan.
„Astea sunt lucruri pe care le-a uitat domnul Bolojan. Având în vedere că în politică nu există recunoştinţă, nu mă aşteptam la altceva, nu mă miră”, a intervenit rapid Tăriceanu. „Dl. Bolojan e un trădător faţă de liberalism. Eu cred că în politică ataşamentul nu trebuie să fie faţă de persoane, ci faţă de idei şi principii. La capitolul ăsta, Bolojan e repetent. În loc să fie consecvent cu ideile liberalismului, Bolojan a făcut o alegere legată de carieră, de putere”, a detaliat liberal-reformatorul, nominalizat ca premier de Ponta. „Nu comentez aşa ceva”, a fost răspunsul sec, oferit de Bolojan.
Campanie continuă
Programul orădean al lui Călin Popescu Tăriceanu a început cu o conferinţă de presă în care şi-a expus criticile la adresa lui Klaus Iohannis, în logica uzitată de PSD, etichetându-l drept moştenitor al politicii lui Traian Băsescu.
Tăriceanu pare să fi uitat cu desăvârşire că în campania electorală din 2004 a venit la Oradea pentru a-l livra alegătorilor pe Traian Băsescu, înainte să intre în conflict instituţional cu acesta.
Profilul politic al candidatului Iohannis şi gafele publice ale acestuia l-ar fi convins pe Tăriceanu să-i acorde sprijinul său „necondiţionat” pesedistului Victor Ponta. Acesta a pledat apoi pentru refacerea USL-ului, etichetată drapt una dintre cele mai negre perioade pentru PNL, de către unii lideri liberali, atunci când aceştia au ieşit de la guvernare. A argumentat utilitatea acestei noi struţo-cămile politice invocând exemplul monopolului de putere din guvernarea PDL. „Un echilibru între PSD, PLR şi celelalte forţe” ar feri de derapajele inerente monopolul de putere.
Precizări
„Mă voi opune ferm oricărei formule de a se promova o lege a amnistiei şi graţierii. Acest subiect nu a apărut în spaţiul public ca o ofertă din partea PSD sau a lui Victor Ponta. Senatul a respins propunerea legislativă, a trecut la Camera Deputaţilor. Am discutat şi cu premierul Ponta care mi-a spus că respinge o astfel de iniţiativă”, a mai declarat Tăriceanu. De asemenea, a repins posibilitatea modificării cotei unice de impozitare, mai ales că îşi asumă paternitatea acesteia.
După conferinţă, Tăriceanu urma să participe, la Filarmonică, la o întâlnire cu primarii şi consilerii locali din Bihor iar apoi, la Continental, la o şedinţă în cadru mai restrâns, doar cu edilii UAT-urilor bihorene. Ambele evenimente au fost organizate de PSD.
Citiți principiile noastre de moderare aici!