Dacă în urmă cu câţiva ani târgul de profil organizat în Şanţul Cetăţii aduna sute de mici crescători din toată ţara şi chiar din ţările învecinate, acum, târgul organizat în Parcul Nicolae Bălcescu de abia dacă numără câteva zeci de crescători.
„Mă gândesc să nu mai organizăm târgul din noiembrie, sau dacă îl organizăm, să-l facem la liber. Sunt tot mai puţine persoane care se ocupă cu creşterea animalelor. Şi la noi în asociaţie am mai rămas trei”, spune Ciprian Ionescu, preşedintele Asociaţiei crescătorilor de păsări şi animale cu blană Lotus.
Şi la târgul organizat duminică, 1 octombrie 2017, au fost prezenţi câteva zeci de fermieri, majoritatea dintre ei fiind participanţi fideli.
Ca de obicei, oferta a fost foarte variată. Un crescător cerea pe raţele de rasă comună 40 – 50 de lei/bucata, iar pe găini, tot de rasă comună, acelaşi preţ. Alt crescător cerea pe un iepure din rasa Fluture german 180 de lei. Bobocii de rasă leşească de o lună erau evaluaţi de proprietar la 20 de lei. Un câine din rasa Ciobănesc de Asia, de şase luni, costa 680 de euro, iar un pekinez de un an se vindea cu 180 de lei.
Dacă unii dintre proprietari erau mulţumiţi de vânzările făcute, alţii mai puţin. Oricum, faptul că târgurile de păsări şi animale mici sunt tot mai mici şi pe cale de dispariţie nu este un lucru îmbucurător şi prin prisma faptului că micii vizitatori aveau ocazia să vadă păsări şi animale pe care, poate, doar la Zoo le mai pot întâlni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!