[eadvert]
Acest eveniment a atras atenția a peste 500 de persoane interesate de achiziționarea produselor locale proaspete și de calitate. Locuitorii din comuna Dobrești și din întregul județ au venit în număr mare pentru a susține producătorii locali și pentru a se bucura de produse variate, achiziționate direct de la sursă.
Cei prezenți au achiziționat legume și fructe de sezon: ceapă, vinete, ardei, roșii, mere, prune, usturoi, miere și plante medicinale și bineînțeles, binecunoscuta varză de la Dobrești.
„Suntem foarte bucuroși să contribuim la promovarea producătorilor locali din comună. Noi îi vom sprijini în toate demersurile prin care aceștia doresc să își dezvolte afacerea. Vor beneficia de sprijinul Primăriei și al Consiliului local și pe cei ce doresc să demareze proiecte similare. Ne dorim ca în viitorul apropiat, cât mai mulți tineri să se dezvolte profesional și să opteze pentru această ramură atât de importantă: agricultura. În perioada imediat următoare vom demara și alte proiecte, la fel de benefice pentru toți locuitorii comunei”, declară Florin Copos, Primarul Comunei Dobrești.
Dobrești – prima comună care implementează acest tip de proiect în Județul Bihor
Cu sprijinul Uniunii Europene, a Guvernului României și al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, comunitatea din Dobrești dă un exemplu de dezvoltare durabilă și promovare a produselor locale de calitate, fiind prima comună din Județul Bihor care implementează acest tip de proiect.
Târgul “Coșul cu Legume de la Dobrești” demonstrează importanța susținerii producătorilor locali și a promovării tradițiilor și a culturii românești. Acest proiect își propune să dezvolte o piață locală prin lanțuri scurte de aprovizionare, contribuind astfel la creșterea satului românesc.
Târgul “Coșul cu Legume de la Dobrești” va deveni o prezență constantă în viața comunității, urmând să fie disponibil producătorilor și locuitorilor din Județul Bihor în fiecare sâmbătă.
Proiectul conturat în urmă cu 2 ani a fost finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin programul F.E.A.D.R., Submăsura 16.4 Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol.
Proiectul “Înființare piață locală prin lanțuri scurte de aprovizionare În Comuna Dobrești, Județul Bihor”este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene, prin intermediul Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Împreună creștem satul românesc!
Advertorial CH 20289
Citiți principiile noastre de moderare aici!