Timp de 10 zile, în perioada 7-17 aprilie, Piața Unirii va fi decorată specific Sărbătorilor Pascale, iar în centrul căsuțelor vor fi amplasate decoruri gigant. De amenajarea locației se va ocupa compania locală Justin’s design.
Orădenii își vor putea achiziționa produse specifice și creații hand made de la cele 15 căsuțe care vor fi amplasate în Piața Unirii. „Atent amenajată, Piața Unirii va deveni punct de atracție nu doar pentru copii, ci și pentru părinți. Piața va fi decorată în spiritul acestei sărbători, astfel încât să celebreze și sosirea primăverii”, anunță organizatorii.
APTOR dorește ca Târgul de Paște să devină o tradiție în Oradea, la fel ca și cel de Crăciun. „Continuând o tradiție a evenimentelor de acest gen, Oradea face pași vizibili în completarea ofertei sale ca destinație turistică și de relaxare, prin organizarea de evenimente în perioadele în care sunt sărbători legale și în care există șanse foarte mari ca orașul să devină o destinație de „city break”. În acest fel, Oradea se aliniază altor oraşe din ţară, ca Sibiu, Brașov și București, în intenția de a marca Sărbătorile Pascale și de a aduce primăvara în sufletele vizitatorilor”, precizează reprezentanții asociației.
Activități pentru copii
În programul târgului vor fi integrate ateliere de creație pentru copii și reprezentații ale meșterilor populari
Conform organizatorilor, în Piața Unirii va fi organizat și un spectacol stradal în care vor fi prezentate patimile Mântuitorului de pe calea Crucii și crucificarea acestuia. „În <Săptămâna Mare> premergătoare Sărbătorilor Pascale, mai exact marți 11 aprilie 2017, la o oră care va fi anunțată ulterior, pe strada Republicii și în Piața Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de stradă, realizat de 65 de actori profesioniști, care evocă patimile Mântuitorului de pe calea Crucii și crucificarea acestuia. Motivul organizării unei astfel de manifestații este de a evoca esența acestei Sărbători si de a transmite un mesaj de unitate în rândul locuitorilor acestui oraș, indiferent de confesiunea fiecăruia. Simbolul Sărbătorii Pascale este același pentru fiecare creștin și ne dorim ca printr-o astfel de manifestare să transmitem un mesaj de unitate în rândul tuturor celor care sărbătoresc Paștele”.
Produse specifice și street food
Reprezentanții APTOP spun că la cele 15 căsute vor fi comercializate produse specifice sezonului, de la flori până la suveniruri handmade.
„Această ediție va pune foarte mare accent pe produsele tradiționale și pe produsele lucrate de mână de către artiștii locali. Prin această inițiativă ne dorim să sprijinim cele două categorii. Ne dorim ca tradițiile de Paște să fie prezente prin meșteri populari, de la olărit până la tesătorie sau ouă încondeiate”.
Producătorii locali sunt așteptați să depună dosarul pentru licitația lansată pe site-ul oradea.ro, secțiunea Licitații. De anul acesta, prin Hotărâre de Consiliu Local, producătorii și meșteșugarii care dețin autorizație conform legii beneficiază de o reducere de 30% din tariful de închiriere al căsuței.
Tot în Piața Unirii vor fi amenajate și patru locații de street food (clătite, patiserie, gogoși, plăcinte etc.) Restaurantele sau localurile din Oradea, cât și alți posibili ofertanți, sunt așteptați să participe la licitația publică pentru ocuparea locurilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!