Prezenți sunt mai mulți producători locali care așteaptă vizitatorii cu mezeluri, miere, siropuri și gemuri, vinuri, bere, alune de pădure, dar și produse handmade, create cu drag și atenție de către artizanii locali. Papilele gustative vă sunt încântate de cozonacii gustoși, pregătiți de către elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – Specializarea Alimentație publică și turism.
„Suntem la ediția a IX-a a Târgului cu Sârg. La această ediție sunt prezenți 20 de producători locali cu dulciuri artizanale, mezeluri, miere sau produse alimentare. De asemenea, avem producători cu produse non alimentare cum ar fi produse din lemn, flori, lavandă, jucării de lemn sau jucării croșetate. Îi avem alături de noi și pe elevii Colegiul Tehnic „Traian Vuia” care ne vor face cozonaci direct la fața locului“, a declarat Bogdan Vese, membru al Clubului Rotary Insignis Oradea.
Una dintre surprizele acestei ediții, fiind atât de aproape de sărbătorile pascale, este organizarea unor ateliere de tradiții românești – un atelier de încondeiat ouă și un atelier de cusut motive tradiționale românești. Cei care doresc pot să participe la ateliere organizate de Delia Pantea de la „IA ORADEA“ și de meșterul popular Viorica Știube.
„Încondeiez ouă de când mă știu, cred că aveam 2 ani când am început. La noi în sat, în Dobrești, dacă nu aveai ou încondeiat și miel nu știai că e sărbătoare. La țară, în Vinerea Mare, numai asta se făcea. Pot să spun că această tradiție revine în forță. Azi, la Târg cu Sârg, facem demonstrații și îi învățăm pe cei care doresc. Am venit pregătite cu ustensile speciale pe care le pot folosi“, ne-a declarat meșterul popular Viorica Știube.
Evenimentul Târg cu Sârg este organizat Rotary Club Oradea Insignis în parteneriat cu Visit Oradea și Primăria Oradea, cu sprijinul Romcom și poate fi vizitat pâna la orele 20:00, în Cetatea Oradea, sala de evenimente (Corp F), iar intrarea la eveniment este gratuită.
Citiți principiile noastre de moderare aici!