Acesta suferea de o stenoză aortică congenitală.
„Pacientul, care s-a deplasat din alt județ pentru intervenție, fusese diagnosticat încă din copilărie cu stenoză aortică congenitală, cu valvă aortică bicuspidă. Acesta era în categoria de risc pentru moarte subită cardiac. Medicii au dispus înlocuirea valvulară aortică cu proteză valvulară în circulație extracorporeală. Astfel, intervenția a fost efectuată prin abord minim-invaziv. Comparativ cu pacienții operați prin metode chirurgicale clasice, tânărul prezintă o incizie semnificativ mai mică și stabilitate toracică îmbunătățită”, a arătat Lisa Crăiuț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Oradea.
Un alt avantaj al acestei intervenții este că recuperarea post-operatorie va fi redusă de la 6-8 săptămâni, la 3-4 săptămâni.
„Intervenția a decurs bine, iar în momentul de față, pacientul este în stare stabilă”, asigură Crăiuț.
Operația a fost realizată în data de 20 martie, echipa medicală fiind alcătuită din medici și asistenți de la Secția Clinică de Chirurgie Cardiovasculară, Vasculară și Toracică, Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă, Secția Clinică de Cardiologie, Compartimentul de Cardiologie Intervențională și Unitatea de Transfuzie Sanguină. Echipa medicală a fost coordonată de dr. Erno Jerzicska.
„Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Boli Cardiovasculare, cu participarea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor și a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor. Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor are capacitatea de a aborda o categorie extinsă de pacienți din punct de vedere al chirurgiei cardiovasculare. În funcție de patologia specifică și recomandarea medicală, pacienții sunt tratați chirurgical prin abordurile adecvate, cuprinzând chirurgia cardiovasculară clasică, chirurgiapercutanată, și chirurgia minim-invazivă”, precizează Lisa Crăiuț.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!