Ancheta în acest caz a pornit de la o adresă din februarie 2023 a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, prin care polițiștii din Șimian au fost anunțați că o minoră care avea la acea dată 15 ani născuse cu o lună înainte o fetiță.
Anchetatorii au aflat că tatăl era concubinul minorei, în vârstă de 22 de ani la acel moment, cei doi locuind împreună în casa părinților fetei. Se cunoscuseră înainte cu un an, iar în aprilie 2022 au avut primul raport sexual. Tânărul susținea că, deși știa vârsta concubinei sale, nu s-au protejat, „pe motiv că le plac copiii şi îşi doresc şi ei unul”, după cum au consemnat polițiștii în declarația luată inculpatului. De altfel, bărbatul și-a recunoscut copilul născut la începutul anului 2023 și a declarat că își îngrijește fiica alături de mama minoră și de părinții acesteia.
Relație acceptată de părinți, dar pedepsită de lege
Relația dintre cei doi concubini a fost acceptată de părinții fetei, însă mama acesteia a explicat că i-a atras atenţia minorei cu privire la faptul că „încă este un copil şi nu e indicat să întreţină raporturi sexuale cu iubitul său şi să rămână însărcinată”. Femeia a declarat că fiica sa nu a fost constrânsă fizic ori moral să întrețină relații intime cu concubinul său.
Și psihologii care au evaluat-o pe minoră au confirmat că aceasta prezenta maturitate emoţională și nu avea simptome de stres acut şi stres post-traumatic.
Însă concubinul minorei a fost găsit vinovat de încălcarea prevederilor Codului Penal potrivit cărora este considerat viol asupra unui minor „raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum și orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani”.
Deși această infracțiune este sancționată cu închisoarea de la 7 la 12 ani, Judecătoria Marghita i-a acordat inculpatului circumstanțe atenuante și i-a aplicat o pedeapsă la mai puțin de jumătate din minimul celei prevăzute de lege.
În plus, bărbatul a fost obligat să achite 1.000 de lei cheltuieli judiciare, i-au fost interzise unele drepturi pe o perioadă de 2 ani și s-a dispus prelevarea de la acesta de probe biologice în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.
Trimite articolul
XĂştia sînt votanții Kremlin Georgescu sau Georgică Semeon…
-
mai degraba psd-isti ! aia se inmultesc ca sobolanii pe la tara..si pe urma isi vand votu pe o punga de orez