Şeful poliţiei bihorene, comisarul şef Adrian Bucur, şi prim procurorul Viorel Gavra au prezentat modul în care Lazăr Gyula în vârstă de 26 ani, Ieremiaş Şandor în vârstă de 35 ani, Balazs Ludovic în vârstă de 34 de ani, toţi din Săcueni şi Radocz Iştvan în vârstă de 52 ani, cetăţean maghiar, din Bihartorda au fost prinşi de oamenii legii. Conform celor doi efortul de prindere a infractorilor s-a împărţit în echipă, iar munca oamenilor legii s-a derulat ope mai bine de o lună.
„Când avem parte de infracţiuni grave se lucrează non stop. Echipa cu care am lucrat a avut poliţişti din diferite departamente şi procurori care ua muncit pentru identificarea făpturitorilor. În noapte de 21 spre 22 mai a fost ucisă o femeie de 85 de ani în Marghita, pe strada Arany Janos. Conform primelor cercetări tâlharii au pătruns prin escaladarea gardului, după care au urcat pe o terasă. De acolo au disclocat câteva ţigle pentru a pătrunde în podul casei, iar de aici au intrat în casă unde au pătruns în camera în care se afla bătrâna. Când femeia s-a trezit, cei doi care au pătruns în casă, au început să o lovească folosindu-se de pumni şi de obiectele din jur”, a explicat procurorul şef Viorel Gavra.
Trădaţi de maşină
Conform investigatorilor primele indicii au fost date de camerele de filmare ale societăţii comerciale aflate vizavi de casa prădată de tâlhari. Pe filmare s-a văzut o maşină de culoare închisă marca Ford care avea probleme la un far. „Pe 4 iunie maşina a fost oprită în trafic, iar în 14 iunie apare la Săcueni la reparaţii condusă de cetăţeanul maghiar care era însoţit de Ieremiaş Şandor”, a declarat procurorul Gavra. Mai mult, poliţiştii au descoperit şi inelul, pe care îl furaseră femeii pe care au omorât-o la Marghita, la o casă de amanet din Oradea unde Radocz Iştvan şi-a dat permisul de conducere la tranzacţie.
Deja intraţi în colimatorul anchetatorilor celor patru li se pregătiseră percheziţii, dar acestea au avut loc doar în 29 iunie. La acel moment oamenii legii din Bihor au găsit la locuinţele celor patru şi obiectele pe care aceştia le furaseră chiar în noaptea aceea din Arad. Din ce au reuşit să probeze procurorii, cei patru, au mai comis astfel de tâlhării în Cluj, Arad, Satu Mare şi Timiş.
Acum cei patru se află în arest, după ce au primit mandat pentru 29 de zile, şi riscă pedepse de 30 de ani de închisoare pentru tâlhărie, omor deosebit de grav şi urmează să fie încadraţi şi la asociere în scopul comiterii de infracţiuni.
V.T.
Factbox echipa de lucru a poliţiei
Comisar şef Gheorghe Laza – Serviciul de Investigaţii Criminale,
Comisar şef Ionel Şora – Serviciul de Investigaţii Criminale,
Comisar Ionel Lupşe – Serviciul de Investigaţii Criminale,
Comisar Silviu Iova – Serviciul de Investigaţii Criminale,
Inspector Mircea Paşcu – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea directă a comisarului şef Iosif Mante, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale;
Agent de poliţie David Cristian
Agent de poliţie Ovidiu Tamaş, sub coordonarea directă a comisarului şef Tiberiu Bochiş, şeful Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea (fost şef Poliţia Săcueni),
Comisar şef Valentin Stănescu, sub coordonarea directă a comisarului şef Şerfezeu Gheorghe, şeful Serviciului Criminalistic
Citiți principiile noastre de moderare aici!