În fiecare an, conducerea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” îşi propune să onoreze numele şi simbolul patronului spiritual cu activităţi care să pună în valoare tot ce au mai bun elevii şi dascălii şcolii.
Festivităţile ocazionate de împlinirea a 138 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi şi 48 de existenţă a instituţiei de învăţământ au debutat cu evocarea personalităţii lui Constantin Brâncuşi, apoi au continuat cu ateliere interactive, concursuri tematice şi interdisciplinare, concurs de karaoke, întreceri sportive şi momente cultural-artistice.
În cadrul primului atelier de lucru, diriginţii împreună cu elevii lor au realizat câte o piesă de puzzle din masa tăcerii, în care şi-au ilustrat artistic calificarea profesională. Al doilea atelier s-a vrut un exerciţiu de a face lecţii altfel. Atelierul a avut ca scop motivarea elevilor pentru studiul unei discipline.
„Ne-am dorit să-şi dea mâna azi (ieri – n.r.) identitatea noastră de şcoală tehnică cu talentul artistic, cu abilităţile sportive, dar şi cu inteligenţa şi cultura generală”, a spus prof. Daniela Vîlceanu, directorul Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Oradea.
Bilanţ
În cadrul programului închinat Zilelor Şcolii au mai avut loc competiţii jurizate de profesori, precum: „Bobocii pe urmele lui Brâncuşi”, „Savoarea dulce a creaţiei lui Constantin Brâncuşi” şi „Brâncuşienii au talent”.
„Îmi doresc să cred că ziua de azi ne-a apropiat mai mult de profesori şi elevi şi ne-a relevat ce lucruri minunate putem să facem împreună. Fiind o zi de sărbătoare, am considerat nimerit să facem azi şi bilanţul celor care au făcut în acest an să fie pomenit cu cinste numele Colegiului Tehnic «Constantin Brâncuşi»”, a mai spus directoarea Daniela Vîlceanu, făcând referire la premianţii la olimpiade şi concursuri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!