Deschiderea școlii de vară a avut loc luni, 6 iulie. „Scopul acestei manifestări a fost de a-i implica pe copii în activități distractive și constructive. Ne-am gândit să venim în întâmpinarea părinţilor care nu îşi pot trimite copiii în tabere sau în vacanţe la bunici”, a spus Viorica Cherteş, preşedinta AFOREO.
Pe parcursul ediţiei, elevii se află sub îndrumarea unor profesori voluntari care îi învață în mod distractiv muzică şi dans, limbile italiană și engleză, lectură, teatru, pictură, matematică. Programul se desfășoară zilnic, între orele 9-13. De asemenea, micuții se vor întâlni cu reprezentanţi ai diverselor instituţii în cadrul programelor „Prietenul meu poliţistul”, „Biblioteca Vie” sau „Sănătatea mea”, iar sâmbătă vor face o excursie-pelerinaj la Mănăstirea Sfintei Cruci.
„Este minunat să lucrezi cu niște copii care își doresc să învețe, chiar și în timpul vacanței. Am ales metode inovative, diferite față de cele de la școală, pentru a comunica în limba italiană”, a spus Carmen Ungur-Brehoi, profesoara de limba italiană.
Copiii participanți sunt din clasele de gimnaziu de la Liceul Ortodox, Liceul German Fr. Schiller, Liceul Pedagogic Iosif Vulcan, Colegiul Emanuil Gojdu, Colegiul Mihai Eminescu, L.T. Onisifor Ghibu sau Şcoala Oltea Doamna. Şcoala de vară a fost posibilă cu sprijinul Asociaţiei Părinţilor pentru Ora de Religie (APOR) şi Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu care, prin bunăvoiţa directorului, pr. Radu Rus, a pus la dispoziţia participanţilor câteva săli de clasă în sediul de pe strada Republicii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!