”Apelurile se adresează actorilor locali sau altor beneficiari care propun proiecte ce vor fi implementate în aria de acoperire a GAL Valea Crişurilor”, spune Mihnea Dumitreanu, reprezentant al GAL Valea Crişurilor.
“ Fondurile disponibile alocate sesiunii nr.5 a Măsurii 4.121 Modernizarea exploataţiilor agricole şi piscicole sunt în valoare de 91.550.euro.Valoarea maximă nerambursabila care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect: 91.550 euro.Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 228.875 euro, iar cea minimă eligibilă este de 5.000 euro. Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul solicitantului versiunea 10 din noiembrie 2012 aferent măsuri 121 din cadrul PNDR, disponibil în format electronic pe site-ul APDRP http://www.apdrp.ro/ şi criteriile de selecţie ale GAL Valea Crisurilor disponibile în format electronic pe site-ul www.galvaleacrisurilor.ro sau în format fizic de la punctul de lucru GAL Valea Crişurilor din com. Oşorhei, sat Oşorhei nr. 71, acolo unde are loc depunerea proiectelor. fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 09:00-14:00”, anunţă Mihnea Dumitreanu.
S-a lansat şi prima sesiune de depunere a proiectelor pentru Instalarea tinerilor fermieri. Măsura 112 sprijină fermieri care îndeplinesc la momentul solicitării sprijinului următoarele condiţii:au vârsta sub 40 de ani şi se instalează pentru prima dată în exploataţiile agricole, ca şi conducători (şefi) ai exploataţiei;deţin sau se angajează să dobândească competenţe şi calificări profesionale în raport cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare;prezintă un plan de afaceri pentru dezvoltarea activităţilor agricole din cadrul exploataţiei. Aplicanţii trebuie să fie membri ai familiei de fermier, care au lucrat mai mult de 50% din timpul lor de lucru în cadrul fermei (nu neapărat în ferma familiei de fermier) cu cel puţin 12 luni înaintea instalării sale pe cont propriu, să aibă nivelul minim de calificare: să fie absolvent de liceu sau de şcoală profesională/şcoală de arte şi meserii în domeniul agricol, veterinar şi economic cu profil agricol; absolvent de liceu sau de şcoală profesionala/şcoală de arte si meserii care prezintă un certificat de calificare sau un certificat de absolvire a unui curs de formare de minim 150 de ore în domeniul agricol, veterinar sau economic cu profil agricol.
“Sprijinul pentru instalare este de 12.000 euro pentru o exploataţie agricolă cu dimensiunea minimă de 6 UDE şi va fi acordat sub formă de primă, în două tranşe. Acțiuni eligibile:îmbunătăţirea managementului exploataţiei agricole;îmbunătăţirea performanţelor generale ale exploataţiei agricole;adaptarea producţiei la cerinţele pieţei;respectarea normelor comunitare, în special, cerinţele de eco- condiţionalitate, de protecţie a muncii, protecţia mediului şi sanitar-veterinare.Fondurile disponibile alocate acestei sesiuni a Măsurii 4.112 sunt în valoare de 120.000 euro.Atenție! Planul de afaceri trebuie să includă detalii privind investiţiile care se realizează demonstrând că cel cel puțin 30% din sprijinul acordat va fi investit pentru realizarea conformității cu standardele comunitare, modernizarea și dezvoltarea exploatației”, a precizat Mihnea Dumitreanu.
GAL Valea Crişurilor a lansat a IV-a sesiune pentru măsura 4.322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.Fondurile disponibile alocate acestei sesiuni -659.838.Euro.
Valoarea maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect este 200.000 euro.Valoare maxima eligibila a unui proiect: 200.000 euro, iar cea minimă este de 5.000 Euro. Depunerea proiectelor pe această măsură se poate face până la 12.09.2014, orele 12:00. Verificarea respectării intensităţii maxime a ajutorului se va face înaintea semnării contractului de finanţare de către AFIR.Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 322 sunt: comunele, autorităţile locale sau Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitare ONG-uri, aşezăminte culturale şi instituţii de cult, persoane fizice şi juridice care deţin în proprietate sau administrează obiective de patrimoniu cultural sau natural de interes local şi care aplică pentru protejarea patrimoniului cultural de interes local şi natural din spaţiul rural.
Informaţii suplimentare, sprijin şi consiliere se pot obţine la punctul de lucru GAL Valea Crişurilor din com. Oşorhei, sat Oşorhei nr. 71, jud. Bihor, email:galvaleacrişurilor@yahoo.com sau telefon 0740206332 sau 0721479959, web: www.galvaleacrisurilor.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!