Insulele eco sunt compuse din 5 module închise pentru fracțiile: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil și rezidual. Acestea vor putea fi deschise cu cardul sau/și cu telefonul mobil de către cetățenii din zona de proximitate. Principalele avantaje ale insulelor ecologice vor fi: împiedicarea pătrunderii neautorizate, reducerea mirosului, reducerea contaminării fracțiilor de deșeuri reciclabile, golirea eficientă de către operatorul de salubritate (modulele fiind dotate cu senzori de umplere), sistem de contorizare a utilizării celor 5 guri de acces.
„Acestea se realizează în baza contractului de finanțare pentru proiectul „Dezvoltare, modernizare și completare a sistemului de management integrat a deșeurilor municipale la nivelul Municipiului Oradea – Etapa 1”. finanțat prin PNRR și Acordul Cadru nr. 70/27.05.2024 privind achiziția de insule ecologice digitalizate, încheiat între municipalitate, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Europlast România S.R.L. Lucrările de amenajare a platformelor destinate primelor locații încep chiar de mâine, 5 iulie, în cartierul Rogerius. Locațiile insulelor ecologice digitalizate care vor deservi asociațiile de proprietari se găsesc cu preponderență pe actualele amplasamente ocupate de către incintele metalice pentru depozitarea deșeurilor menajere. Lucrările de amenajare prevăd operațiuni precum extinderea sau nivelarea platformelor existente unde este cazul, crearea rampelor pentru golirea containerelor de deșeuri. Municipalitatea își cere scuze pentru disconfortul care va fi creat cu ocazia amplasării insulelor ecologice digitalizate și mulțumește cetățenilor din zonele afectate pentru înțelegere.“, transmite Primăria Oradea.
Principalul criteriu în alegerea locațiilor a fost ca acestea să deservească aproximativ 200 de utilizatori/insula ecologică digitalizată. Președinții/administratorii asociațiilor de proprietari vor fi contactați de către reprezentanții municipalității, în vederea stabilirii modului de utilizare a insulelor ecologice digitalizate de către cetățenii arondați acestora.
Codurile incintelor metalice care vor fi înlocuite în această etapă cu insule ecologice digitalizate:
Trimite articolul
XAha și cu wc publice cum stați????
-
Noi bine. Tu pari cam constipat…
Dați banii pe tot felul de fantasmagorii, dar nu va uitați la mizeriile pe care le fac lumpenii in zona Profi Dacia. Un focar de infecție , una dintre cele mai jegoase zone ale orașului unde toți mancatorii de hotdog și băutorii de bere își râgâie matele ca niște nesimtiti. Politia locala doarme, un polițist, un jandarm nu vezi patrulând acolo. E adevărat, avem centuri ocolitoare, dar oamenii nu locuiesc pe centura. Faceți ceva cu acel focar de infecție! Seara acolo e ceva de Untold, bețivi, tineri needucați,cersetori. De cate ori vin să fac cumpărături acolo cu copilul,trec prin pasajul pișat de toți boschetariiVa mai votează dracu! Puneți dracului o patrulă seara pe acolo!