Un elev foarte bun la învățătură, de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, a suferit un șoc, marți, în momentul afișării notelor la examenul de Bacalaureat. Paul Lazăr a obținut nota 9,65 la Biologie, dar a fost înregistrat cu nota 2,95. Elevul a depus contestație.
„A fost un șoc în primă fază, până am realizat că nu are cum să fie nota mea. Era clar că este vorba de o greșeală, ținând cont că eu mă pregătesc de mai bine de un an și jumătate pentru admitere la Medicină, la Cluj. Nu am fost panicat, dar a fost un moment de șoc. M-au ajutat părinții să trec peste! Pe urmă, am încercat să vedem care este situația, să găsim o soluție la problema apărută”, a dezvăluit Paul.
Lucrările elevilor din Bihor au fost corectate de profesori din județul Arad. Unul dintre profesorii care a înregistrat notele pe platforma Ministerului Educației i-a trecut gojdistului 2,95 în loc de 9,65, cât era nota sa pe lucrare. Părinții candidatului, împreună cu acesta, au încercat să afle ce s-a întâmplat și au descoperit eroarea. Ei au sesizat eroarea apărută Comisiei județene Bihor, iar aceasta a sesizat, la rânduI său, comisia de evaluare din județul în care s-au corectat lucrările din județul nostru. Respectiva comisie, cu acordul Comisiei Naționale, a reparat eroarea materială apărută în momentul introducerii datelor în sistem.
„Eu am fost să depun contestația, pentru nota de 2,95. Astăzi (miercuri – n.r.), am fost sunat de dirigintele meu, care m-a anunțat că s-a remediat situația, pe platforma lor, a profesorilor, deși pe platforma elevilor apar ca fiind respins, cu nota de 2,95. Mi s-a cerut să îmi retrag contestația, dacă doresc. Nu la evaluarea lucrării a fost o problemă, căci corectarea în sine a fost corectă, pe borderoul lucrării apare nota 9,65. Problema a apărut la tastarea ei pe platforma Ministerului Educației – edu.ro. Mi-am retras contestația, fiindcă nu risc nimic. În fapt, eu susțin examen de admitere la facultate, iar media la examenul de Bacalaureat nu contează. Deci sunt sigur că mai puțin de atât nu pot să primesc. Pe de altă parte, nici nu am vrut să-mi încerc norocul, fiindcă după faza de marți, nici nu mai știu ce se mai poate întâmpla”, a declarat elevul gojdist.
Îndemn
La celelalte materii, Paul a obținut medii la fel de mari: 9,45 la Limba română și 9,35 la Matematică.
El îi încurajează pe toți elevii nemulțumiți de rezultate să conteste notele, fiindcă orice punct în plus poate să facă diferența la examenele de admitere la facultate, acolo unde admiterea se face pe bază de concurs de dosare, în calcul luându-se media examenului de Bacalaureat.
„Mă gândeam că atunci când vezi o diferență așa de mare, de 6-7 puncte, totuși e bătător la ochi. Dar mă gândesc la cazul altor copii, care poate sunt cu un punct sau două în minus, iar pentru ei, la admitere, contează media de la BAC. Uneori, la o diferență de un punct – două, te gândești că poate chiar nu ai știut și nu mai contești nota. Totuși, îi încurajez pe toți cei care s-au simțit nedreptățiți, sau care s-au lovit de o greșeală de sistem, să meargă să depună contestație, pentru că nu cred că se autosesizează nimeni. Este responsabilitatea fiecăruia să aibă grijă de propriul viitor”, a îndemnat elevul.
Trimite articolul
XSăracu, chiar imi pare rau de el dar in acelasi timp e si tont
-
de ce?
-
Detalii ?
Învãţãmântul marţian