Acţiunea este condusă de maestru al sportului, vicecampionul mondial Francisc Tripa. Tabăra de supravieţuire a fost organizată după ce instructorul orădean s-a documentat de la un fost luptător din trupele speciale, din Canada, un timp îndelungat. Evenimentul a avut loc în 2 – 4 septembrie la poalele Munțiilor Piatra Craiului. La această ediţie a taberei de supravieţuire au fost prezenţi 26 de participanți, adulți de toate profesiile și copii de toate vârstele.
Programul s-a desfășurat în regim milităresc , participanții au avut parte de deșteptare matinală ( orele 06.00), continuând cu înviorare, echipare, inspecția dormitoarelor și echipamentului. Din programul taberei au făcut parte cursuri de autoapărare militară, curs prim-ajutor, tură montană, escaladă, alpinism, tragere cu arc, tragere cu arme air soft. Tragerile s-au desfășurat pe teren special amenajat. Participanţii, cu mic cu mare au acum în bagaje tehnici de bază de supravieţuire, orientare, tactică şi psihologia situaţiilor de criză. Totul s-a derulat într-un mediu controlat şi atent supravegheat în care participanţii au experimentat procedeele demonstrate, şi-au depăşit temerile şi, la final, au simţit satisfacţia de a se fi descurcat singuri.
„Următorul curs va avea loc în luna octombrie”, anunţă Francisc Tripa, maestru al sportului, campion balcanic, vicecampion mondial, arbitru internaţional categoria A, deţinător al Meritului Sportiv clasa I prin decret prezidenţial, instructor internaţional, un om cu bogată experinţă în domeniul supravieţuirii. Alături de ceilalţi instructori din tabără, Francisc Tripa a fost secondat de soţia sa, purtătoarea de cuvânt a Companiei de Apă Oradea Renata Tripa, la rândul ei multiplă campionă la arte marţiale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!