Lista bunurilor imobile pe care Primăria Oradea le suprataxează a ajuns, pentru 2020, la 16 terenuri şi 439 clădiri, faţă de 401 clădiri, în anul care a trecut. Terenurile sunt taxate cu 50% în plus la impozitul anual, pe când clădirilor li se aplică cota maximă de supraimpozitare, de 500%.
Consilierii PSD au ales să nu voteze propunerea executivului local liberal, din raţiuni de ordin tehnic, spun ei. Liviu Sabău Popa zice că sunt atât de multe chestiuni relative, arbitrare în încadrarea unei clădiri pentru supraimpozitare, încât colegii săi nu vor să gireze acest sistem prin vot. Cererea lor ar fi ca prima dată să se revizuiască regulamentul în baza căruia se evaluează imobilele, pentru a reduce posibilitatea erorilor sau exagerărilor.
Sunt două posibilităţi pentru ca imobilele ajunse pe lista supraimpozitărilor să scape de suprasarcină. Ori să prezinte o autorizaţie de construire din care să reiasă că va intra în renovare. Sau, în cazul condominiilor unde proprietarii nu se înţeleg pe reabilitare, deţinătorii unei unităţi locative care vor asta, să achite ca taxă deloc mică, contravaloarea lucrărilor care le-ar reveni, în caz de reabilitare.
Trimite articolul
XEu zic să înceapă cu casa lu Mălan de pe Szigligeti.
VA TREBUIT PNL LA TI IUBIT PE BOLO IL VRETI PRIMAR PLATITI PROSTIMEA LUI VA MERITATI SOARTA ORASUL FAPTELOR BUNE SE SIMTE IN BUZUNARU VOSTRU LA IMPOZITE DE 500 LA SUTA
Dacã nu a avut termen cel puţin un an pânã la aplicare este fãrã demo.