Superofertă la Universitatea Oradea pentru o meserie de viitor, deja plătită cu mii de euro în străinătate: fizician medical.
La fel ca în IT, în domeniul medical a apărut un trend ascendent în domeniul fizicii medicale.
Ministerul Sănătăţii a promis circa 40 de astfel de aparate care vor funcţiona probabil câte două în câte un oraş universitar. Numai că CNCAN nu permite funcţionarea acestor aparate de ultimă generaţie dacă centrul respectiv nu dispune de fizicieni medicali. În România sunt aduşi şi din Portugalia fizicieni medicali plătiţi cu mii de euro, spune dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean.
La Oradea este centru oncologic şi accelerator de particule nucleare şi trei fizicieni, la Spitalul Curteanu. E nevoie însă de circa 8 – 15 fizicieni medicali (la Judeţean şi alte centre medicale cu aparatură răcnet) pentru orice oraş cu astfel de investiţii.
Un protocol între Primăria Oradea, Facultatea de Medicină şi cea de Ştiinţe oferă platformă pentru studenţi şi masteranzi care fac şi practică.
Oferta sună astfel: la Facultatea de Ştiinţe, din 40 de locuri oferite, mai sunt 19 locuri libere la specializarea Fizică Medicală, iar pentru master, din 50 mai sunt libere încă 41.
Studenţii la alte facultăţi orădene, dar şi absolvenţii de facultate de la orice specializare din Oradea au reducere de 50% la taxă dacă se înscriu la Fizică Medicală (vor plăti doar 1.100 lei taxa/an) respectiv la master în Fizica Explorărilor şi Terapiilor Biomedicale (vor plăti doar 1250 lei taxa/an).
Citiți principiile noastre de moderare aici!