Un grup de artiști fotografi orădeni, reuniți în PSA Group România (grup compus din membri orădeni ai Societății Americane de Fotografie) și membri ai Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR), a participat recent la cel de-al 21-lea Circuit de Fotografie Digitală GASO. Evenimentul a fost organizat în statul american Georgia din Statele Unite ale Americii. Circuitul, unul dintre cele mai ample organizate în SUA, este compus din saloanele organizate în orașele Woodstock, Dixie, Rome, Peachtree și Atlanta.
„Circuitul cuprinde zece secțiuni tematice, astfel că un autor poate paticipa cu pâna la 40 lucrări, fiecare lucrare fiind jurizată în fiecare salon din componența Circuitului, putând fi acceptată sau premiată în fiecare dintre acestea. De exemplu, o lucrare trimisă la o secțiune tematică este jurizată în cinci saloane diferite, putând înregistra cinci acceptări și cinci premii. Organizatorii Circuitului specifică faptul că lucrarile acceptate vor fi prezentate în 33 de show-uri în diferite orașe americane.
Circuitul este oranizat sub patronajul Societății Americane de Fotografie (PSA)”, a relatat lect. univ. dr. Teodor Pantea, unul dintre participanţii la circuit.
Distincţii
Astfel, Ovidiu Ilisie a participat cu opt lucrări, la două secțiuni ale Circuitului, obținând 19 acceptări și fiind distins cu trei menţiuni de onoare. Colegul său, Constantin Dancoglu, a participat cu 20 de lucrări, la cinci secțiuni ale Circuitului, obținând 52 de acceptari. Şi Dancoglu a fost distins cu 13 mențiuni de onoare PSA.
Un alt participant, Cristian Ene, a trimis 20 de lucrări, la cinci secțiuni ale Circuitului, obținând 51 de acceptări și fiind distins cu nouă mențiuni de onoare PSA.
Monica Butnaru a participat cu 20 de lucrări, la cinci secțiuni ale Circuitului, obținând 70 acceptări și fiind distinsă cu 20 mențiuni de onoare, 4 medalii și 1 titlu BOS (Best of Show = cea mai bună din expoziție). Pentru acest titlu se acordă Medalia de Aur PSA Orădeanca a obţinut această distincție pentru lucrarea „Visătorul”.
Adela Rusu a participat la Circuit cu 20 de lucrări, la cinci secţiuni, obținând 70 de acceptări și fiind distinsă cu 19 mențiuni de onoare și 2 medalii.
Lector univ. dr. Teodor Radu Pantea de la Facultatea de Arte din Oradea a participat cu 24 de lucrări, la 6 secțiuni ale Circuitului, obținând 71 de acceptări și fiind distins cu 13 mențiuni de onoare PSA.
„Acest Circuit care este foarte amplu face, la rândul lui, parte dintr-un sistem mult mai complex de circuite, toate organizate în Georgia, fiind urmat de Circuitele NORGA și DIGA, ce vor avea loc lunile viitoare și pentru care ne pregătim deja cu asiduitate”, spune Pantea.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!