„Programul s-a adresat părinţilor romi şi neromi, grup care a inclus în mod special părinţi cu o stare materială precară, părinţi ai căror copii au manifestat dificultăţi în procesul educativ, părinţi ai căror copii se află în risc de abanadon şcolar, părinţi din comunităţile defavorizate din localitate, alături de părinţi ai căror copii nu prezentau neapărat situaţii de risc şcolar, dar care şi-au manifestat interesul faţă de această activitate”, a declarat Marian Daragiu, preşedintele Fundaţiei Ruhama.
În prima etapă au fost implicate 15 şcoli bihorene, din Tinca, Diosig, Săcueni, Şuncuiuş, Curtuişeni, Aleşd, Ţeţchea, Cheţ – Marghita, Oşorhei, Ineu, Şilindru, Tileagd, Gepiş, Sânnicolaul de Munte şi Telechiu. Cea de-a doua etapă se va desfăşura în anul 2008 şi va cuprinde alte localităţi.
Implicarea părinţilor
În zece localităţi, activitatea a fost finanţată de Consiliul Judeţean Bihor, prin Direcţia Social Comunitară Bihor în 10 localităţi, iar în celelalte cinci, de Roma Education Fund. „Şcoala Părinţilor urmăreşte să contribuie la buna dezvoltare a copiilor şi din această perspectivă a formării, informării şi mobilizării părinţilor pentru a se implica mai mult în educaţia copiilor, în problemele şcolii, dar şi în viaţa comunitaţii locale. Cum să comunici cu copilul, măsuri alternative la pedeapsa fizică, igiena şi ţinuta copilului, calitatea de bun părinte, sunt câteva din temele de instruire din cadrul celor două întâlniri organizate în fiecare şcoală în perioada noiembrie – decembrie 2007”, adaugă Daragiu.
Primăriile şi şcolile care doresc să iniţieze Şcoala Părinţilor pot suna la numărul de telefon 0259 – 456.180.
Monica Mateiu
Citiți principiile noastre de moderare aici!