Examenul a început la ora 9:00, iar elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva exercițiile primite.
Subiectul I
În partea A a primului subiect, elevii au avut de rezolvat cinci exerciții pe baza fragmentului primit la prima vedere și anume „O vizită la Tudor Arghezi” (din volumul „Amintiri și portrete”), de Gabriel Dimisianu.
Subiectul II
Elevii au avut de prezentat rolul notațiilor autorului, pe baza unui fragment din piesa de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian.
Subiectul III
La ultimul subiect, cel mai amplu al examenului de Bacalaureat, candidații de la profilul real au avut de scris un eseu de minim 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile nuvelei „Moara cu noroc”, de Ioan Slavici.
Aproape 4000 de înscriși în Bihor
În județul Bihor 3.881 candidaţi s-au înscris la examenul de BAC, sesiunea iunie – iulie.
[eadvert]
Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, din totalul celor înscrişi, 3.474 candidați provin din promoţia 2023-2024, iar 407 candidați sunt din promoţiile anterioare.
13 centre de examen și unul zonal de evaluare
Probele scrise se vor desfășura în 13 de centre de examen: Colegiul Economic “Partenie Cosma” Oradea, Colegiul Național “Emanuil Gojdu” Oradea, Colegiul Național “Mihai Eminescu” Oradea, Colegiul Național “Onisifor Ghibu” Oradea, Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Oradea, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Oradea, Liceul Teologic Romano-Catolic ”Szent Laszlo” Oradea, Liceul Teoretic “Petofi Sandor” Săcueni, Liceul Tehnologic “Unirea” Ștei, Liceul Teoretic “Horvath Janos” Marghita, Colegiul Tehnic “Alexandru Roman” Aleșd, Colegiul Național “Teodor Neș” Salonta, Colegiul Național “Samuil Vulcan” Beiuș, iar pentru evaluarea lucrărilor s-a organizat un centru zonal de evaluare cu două subcomisii.
În condiții speciale
,,23 de candidați vor susține examenul în condiții speciale conform reglementărilor în vigoare, în conformitate cu prevederile Procedurii nr. 31816/25. 10.2023 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare”, a spus inspectorul Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Continuă probele scrise
Bacalaureat 2024 continuă marți, cu a doua probă scrisă, cea obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Joi, va avea loc proba la alegere a profilului și vineri proba la Limba și literatura maternă de la examenul de BAC 2024.
Primele rezultate de la BAC 2024 vor fi publicate în 8 iulie. În aceeași zi, între orele 12:00-18:00, cei nemulțumiți de nota primită pot depune contestații. Pe 12 iulie vor fi afișate rezultatele finale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.
Citiți principiile noastre de moderare aici!