Aceasta fiindcă, o manifestare de tradiție cum e Gala Diplomelor, s-a bucurat de prezența celui mai titrat designer român Ctătălin Botezatu. După ce a văzut colecțiile absolvenților, Cătălin Botezatu care a defilat alături de echipa brandului Amavi, a spus că este sigur că un pluton de tineri designeri se va detașa din rândul absolvenților și va avea un cuvânt important de spus în peisajul modei din România. De-altfel, după ce în urmă cu o lună și jumătate și-a prezentat colecția pe esplanada Teatrului, la invitația aceluiași Marius Molan ca și acum, Cătălin Botezatu a vorbit despre Oradea ca centru al fashion-ului și a anunțat că în curând, la muzeul Țării Crișurilor va fi un alt eveniment care poartă semnătura sa.
[eadvert]
Așa cum ne-a obișnuit, Cătălin Botezatu sprijină tinerii designeri și se va manifesta în acest mod și la evenimentul pe care l-a anticipat. “Nu în ultimul rând am venit pentru prietenii mei de la Amavi care au ținute extrem de frumoase”, a subliniat desigenrul. Gala Diplomelor a fost organizată de Asociația Arta Educației și Frumuseții împreună cu Facultatea de Arte Vizuale, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor care a găzduit prezentarea colecțiilor. Întregul eveniment s-a bucurat de prezența unui moderator de zile mari, Emil Trifa, dar și de un parteneriat de onoare cu artistul fotograf Adela Rusu. A fost un public avizat, părinți, cunoscuți, iubitori ai genului, de ordinul a câtorva sute de persoane.
Prima colecție a fost Hourglass semnată de Roberta Alexandra Cata. Tânăra a adus în fața publicului o colecție având ca pretext corsetul, un obiect vestimentar incitant nu doar din punct de vedere constructiv, ci și din perspectiva discuției legate de condiția femeii în societate, o piesă care a vorbit atât despre feminitate și putere, cât și despre constrângere și libertate. Roberta Cata a proiectat o colecție de corsete care să poată fi purtată în combinații diferite, atât casual, cât și în ținute de seară. De-altfel, tânăra a scos în evidență atât trecerea timpului, cât și atemporalitatea unei astfel de piese. Colecția a fost coordonată de conf. univ. dr. Corina Andor. Dincolo de problematica reciclării, Mădălina Harna propune în Renewed promovarea modei circulare. Tânăra a ales să vorbească despre up-cycling, dând viață micilor detalii, considerate deșeuri rezultate în urma croirii în fabrica brandului Amavi, care a ales să-și dea concursul la solicitarea tinerei, un parteneriat care ar trebui probabil multiplicat și de alți actori din domeniu. Aceasta și fiindcă, în acest fel, tinerii au șansa de a uza de materiale superioare calitativ, chiar daca generic se numesc deșeuri.
Lectorul universitar Olimpia Urdea a coordonat colecția. O colecție pret-a porter construită în jurul cămășii a propus Andrada Lorena Blocău. Tânăra a lucrat intuitiv experimentând mult direct în material încercând să deconstruiască, să exagereze unele trăsături și chiar să elimine altele. Tânăra, coordonată de conf.univ.dr . Corina Andor, a propus un concept bazat pe fluiditate și eleganță, lejeritate și prospețime, trăsături evocate de materialul ușor de bumbac așa cum sugerează și titlul Fresh Start.
Colecție- manifest
SOS Nature e colecția Robertei Varhanyszki iar inedită e maniera prin care desigenrul coordonat de lector univ.dr Amalia Judea înceracă să scoată în evidență poluarea naturii prin intermediul feminității. SOS Nature e un manifest, un semnal de alarmă în ceea ce privește neglijența oamenilor în raport cu ocrotirea naturii. Despre emanciparea femeii a vorbit Timea Sasca în colecția Pinky Promise. Colecția coordonată de lector univ. dr. Olimpia Urdea propune ținute vestimentare în care regăsim un element tipic masculin, reverul. Pentru a da feminitate creațiilor, tânăra a propus suprapuneri de materiale în nuanțe pale și semitransparențe. Cu același coordonator s-a prezentat în fața publicului cu colecția Escaleras Camelia Ienciu care a găsit sursă de inspirație în arhitectura spaniolă. Designerul spune că liniile definite și nedefinite, nuanțele și volumele lui Ricardo Bofil au inspirat-o să transpună în ținute vestimentare ceea ce el a realizat arhitectural. Următoarele două colecții au avut-o ca și coordonator pe apreciatul lector univ. dr. Amalia Judea.
Este vorba despre That 70 s Look semnată de Roxana Anca Popoviciu și de Jelly Fish semnată de Antonia Ardelean. Dacă Roxana s-a inspirat din era disco, o perioadă definită de libertate și non conformism propunând o colecție ușor excentrică, cu linii simple, evazate sau mulate, condimentate cu o explozie de sclipici și culori puternice, Antonia a venit cu o colecție de scenă care evocă mediul marin de culori și de minunății care abia așteaptă să fie descoperite. Piesele vestimentare ale Antoniei Ardelean au fost accesorizate cu o colecție de genți de perle, ochelari și accesorii de cap din ștrasuri cu pietre pentru a da un efect de glam, dar și de pălării și o umbrelă pentru a crea un efect dramatic, de teatru.
Cruise Collection 2022
Despre ceea ce înseamnă un brand 100% românesc, orădean, un brand de încredere datorită calității și sustenabilității, a materiei prime folosite și a tehnologiilor performante a vorbit colecția celor de la Amavi , Cruise Collection 2022. Este o colecție din care transpare pasiunea pentru modă, creativitatea dar și experiența de peste 25 de ani în domeniul producției de tricotaje și confecții care fac ca rezultatul să fie un produs unic.
Finalul a ridicat cota spectacolului oferit de absolvenți. Omul, brandul, spiritul liber mereu inspirațional a defilat alături de echipa Amavi: Olivia Popovici, creator și dezvoltator brand, Rodica Tulvan, owner Mobiente și Georgiana Andor, creator și imagine brand.
Citiți principiile noastre de moderare aici!