Competiția studențească a reunit 20 de echipe din șase centre universitare din România. Echipa Universității din Oradea, formată din studenții programului de studii de masterat Concepție, Fabricație și Management Asistate de Calculator (CFMAC), Gabriel Prada (anul II), Mihai Tămășan (anul I), Raul Gabriel Lucaciu (anul I) și Gabriela Severin (anul I), a obținut premiul special pentru proiectul „Dezvoltarea unui sistem decizional bazat pe logică fuzzy pentru programarea producției produselor obținute prin injecție de mase plastice”.
„Ne bucurăm foarte mult că am câștigat acest premiu, el vine ca recunoaștere a muncii noastre în dezvoltarea de soluții pentru mediul industrial. Această inițiativă a pornit dintr-o dorință de automatizare a unor procese decizionale dificile și consumatoare de timp în industrie, fiind alimentată de aerul competitiv al concursului și pasiunea noastră pentru inginerie și informatică”, a declarat Raul Gabriel Lucaciu.
Proiectul câștigător a fost coordonat de către prof. dr. ing. Florin Sandu Blaga, din cadrul Departamentului de Inginerie Industrială, al Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică.
„Proiectul este o soluție software originală, un sistem decizional multicriterial ierarhizat bazat pe logica (mulțimile) fuzzy, prin intermediul căruia se determină prioritățile de lansare în producție a diferitelor comenzi, specifice industriei producătoare de repere din materiale plastice”, a explicat echipa de comunicare a Universității din Oradea într-un comunicat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!