Doi membri ai patrulei Serviciului Județean Salvamont-Salvaspeo Bihor, din zona Stâna de Vale, le-au prezentat tinerilor voluntari instituția lor, echipamente din dotarea serviciului și elemente de prim ajutor specifice accidentelor din zonele montane. Cursurile teoretice și atelierele practice, la care studenții au participat, fac parte din calendarul activităților Pachetului de Lucru „Angajament pentru societăți și economii sustenabile” (WP5) al alianței academice europene EU GREEN.
„Studenți ai Universității din Oradea, mulți dintre ei tineri pasionați de activități în aer liber, au avut ocazia să învețe, de la reprezentanții Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, ce înseamnă să mergi pe munte, ce echipament trebuie să ai, de ce este esențial să fii informat asupra traseului pe care urmează să îl parcurgi și ce poți face, în situații critice, până la sosirea salvatorilor montani. Activitățile practice, desfășurate în cadrul acestui workshop, precum învățarea tehnicilor de resuscitare, au provocat un real interes în rândurile studenților. De altfel, am primit deja semnale că și alți studenți ai Universității din Oradea doresc să ia parte la evenimente similare”, a declarat psiholog dr. Adriana Borza, expert în cadrul Pachetului de Lucru WP5, al EU GREEN.
Trimite articolul
XSunt foarte bune tehnicile de salvare în special pentru cei care circulă cu mașina prin așa numita stațoune Stana de Vale
Drumurile prin stațiune sunt un dezastru !!
Păcat de banii investiți în drumurile la această stațiune.
Stațiunea este un dezastru !!