Proiectul „Cultura şi civilizaţia vinului în mediu universitar”, iniţiat de Enoteca Millesime, va fi lansat joi, la ora 9:00, în Aula Universităţii din Oradea.
Ritual de asociere
Studenţii vor avea şansa să afle de la pasionaţii de vinuri detalii legate de istoria vinurilor, asocierile gastronomice, combinaţii de gusturi, mirosuri etc. Tot joi va avea loc şi lansarea Asociaţiei şi a Centrului pentru Cultura şi Civilizaţia Vinului. Centrul va avea sediul pe strada Roman Ciorogariu. Invitatul special al evenimentului este poetul Mircea Dinescu, cunoscut şi ca producător de vin. Invitaţii la lansarea Centrului de la Oradea vor avea şansa să deguste vinul acestuia.
„Centrul vrea să elimine tot ceea ce ţine de politic şi economic şi să adune la un loc oamenii, cetăţenii urbei. Prin acest centru ne-am propus să promovăm cultura şi civilizaţia vinului. Vinul este considerat un aliment. În cadrul acestui club cei interesaţi vor avea ocazia să participe la cursuri de cultura şi civilizaţia vinului, în cadrul cărora vor învăţa cum să aleagă un vin pentru a-l face cadou, dar şi alte detalii legate de ritualul de asociere a vinului într-un meniu”, a spus oenologul Dorin Popa.
Crina Dobocan
Colegiu de onoare la Universitate
Citiți principiile noastre de moderare aici!