Studentii de la Facultatea de Socio–Umane din cadrul Universităţii din Oradea trec la practica. Instituţia de învăţământ superior implementează proiectul „Protecţia copilului – de la teorie la practică”. În jur de 600 de studenţi şi masteranzi de la specializările: asistenţă socială, psihopedagogie, psihologie, sociologie, din trei centre universitare (Oradea, Bucureşti şi Arad), vor desfăşura stagii de practică în mai multe instituţii de profil, partenere în proiect.
Vizită de studiu
În primul an, studenţii vor elabora instrumentele de lucru, iar tutorii responsabili de stagiile de practică vor participa la cursuri de formare. Studenţii vor participa, în al doilea an de implementare, la stagii de practică. După stagiile de practică, studenţii vor fi evaluaţi. Primii treizeci dintre studenţi, clasificaţi după evaluarea rezultatelor obţinute în timpul stagiilor de practică, vor efectua o vizită de studiu într-o instituţie din Uniunea Europeană. Proiectul se desfăşoară în perioada 1 octombrie 2010 – 30 septembrie 2013 şi are o valoare de 14.786.516,00 lei, fiind finanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, contract nr. POSDRU/90/2.1/S/61957.
Obiective
„Proiectul are ca obiectiv general facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a studenţilor, prin intermediul creşterii competitivităţii sistemului educativ, şi eficientizarea stagiilor de practică pentru a răspunde cerinţelor pieţei muncii. De asemenea, proiectul urmăreşte şi crearea unei platforme online – PractiPASS, prin intermediul căreia va fi disponibilă o bază de date cu potenţiali angajatori, şi o bază de date cu studenţii interesaţi de o organizaţie care să-i primească în practică. Paralel cu aceasta, va funcţiona şi un serviciu specific de consiliere şi orientare profesională a studenţilor”, a declarat Sorana Săveanu, director de promovare, comunicare şi imagine al proiectului.
„Acest proiect este necesar atât pentru studenţii care urmează cursurile programelor din domeniul social, cât şi pentru instituţiile care îşi desfăşoară activitatea în sfera protecţiei copilului. Condiţiile socio-economice actuale justifică nevoia de specialişti în acest domeniu, persoane bine pregătite atât din punct de vedere teoretic, cât şi practic. Finalitatea proiectului este de a răspunde acestei nevoi”, este de părere prof. univ. dr. Floare Chipea, managerul de proiect.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!