A fost o seară cu plăcinte, dansuri populare și veselie, la Facultatea de Protecție a Mediului. Șase echipe studențești s-au întrecut în prepararea celor mai gustoase plăcinte.
„Evenimentul a adus împreună studenți talentați și iubitori ai tradițiilor, care au concurat în cadrul acestei inedite competiții de preparat cele mai gustoase plăcinte”, a povestit Ioana Iova, unul dintre organizatori, studentă în anul IV, la programul de studii Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism.
Plăcintele au fost examinate de un juriu format din specialiști: conf. univ. dr. Carmen Ghergheleș, Ciprian Țărău, managerul restaurantului Corsarul și Ioana Iova, vicepreședinte al AVSE. Echipele câștigătoare au fost premiate cu un abonament la fitness, o intrare gratuită la piscină și cu câte un voucher de cafea.
Clasamentul:
- Locul I – Crazy Pies;
- Locul II – Gărgărițele;
- Locul III – Power of Apple.
„Concursul a fost susținut de conducerea Facultății de Protecția Mediului, care a asigurat materia primă necesară pentru plăcinte”, a adăugat Ioana Iova.
Toți cei prezenți, studenți de la diverse facultăți ale Universității din Oradea, s-au unit într-o horă alături de invitații speciali ai serii, membrii ansamblului folcloric „Dansatorii din Botean”.
„Prin acest eveniment am dorit să readucem la viață amintirile din copilărie, în care bunica ne aștepta cu cele mai calde și gustoase plăcinte. Nu vrem să uităm datinile și tradițiile de odinioară, din vremurile în care feciorii își luau mândrele la dans”, a declarat Lăcrimioara Șandro, președinta AVSE și ea studentă în anul IV, la programul de studii Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism.
Seara s-a încheiat în acordurile „Odei bucuriei”.
„Prin aceasta am vrut să marcăm simbolic unitatea dintre noi, studenții, bucuria de a fi parte a unui eveniment plin de entuziasm, o adevărată reușită, dar și apartenența noastră, cu tradițiile cele mai autentice, la Uniunea Europeană”, adaugă Ioana Iova.
Citiți principiile noastre de moderare aici!