La proiect au participat facultati care fac parte din 5 din cele mai mari centre universitare din tara: Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii „Politehnica” Timisoara Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatea „Politehnica” Bucuresti, Facultatea Electromecanica Navala din cadrul Universitatii Maritime din Constanta, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Suceava si nu il ultimul rand Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din Oradea.
Obiectivul programului a fost de a promova ideea de mobilitate interna in cadrul studentilor. Experienta traita de studenti in alt mediu, atat academic cat si social, le-a fost benefica acestora pentru a putea compara dotarile universitatilor, metodele de predare precum si informatiile acumulate in aceasta perioada de timp.
Organizatori principali ai proiectului au fost cei de la Liga Studentilor din Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, o organizatie non-guvernamentala, fondata in anul 1993, de catre studentii de la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara.
Studentii care au ales sa participe la program au beneficiat de o saptamana de internship la o facultate pe care si-a ales-o din celelalte 5. Acestia au locuit in caminele studentesti ale universitatii pe care si-au ales-o si au participat la cursuri, seminarii, sedinte de proiecte, laboratoare. Acestia au facut si un tur al orasului si au beneficiat de seri sociale oferite de organizatori.
Citiți principiile noastre de moderare aici!