Studenții orădeni de la Pictură au expus marți la Arad 40 de lucrări de artă plastică sub coordonarea profesorilor lect. univ. dr. Titiana Marcu, conf. univ dr. Paul Blânda și conf. univ. dr. Ioan Teofil Știop. Expoziția studenților orădeni, intitulată „Black Mirror” vernisată marți la Complexul Muzeal Arad se află acum la cea de-a doua ediție.
Sala Clio a Complexului Muzeal Arad a găzduit marți, de la ora 15.00, vernisajul celei de-a doua expoziții de pictură a studenților artiști plastici orădeni. În deschiderea expoziției a vorbit gazda manifestării, dr. Sorin Bolboacă, managerul Complexului Muzeal Arad, care a salutat inițiativa orădeană: „Astăzi este o mare sărbătoare la sala Clio pentru că studenții Programului de studiu Pictură a Universității din Oradea expun câteva dintre picturile lor, care demonstrează talent, viziune, pasiune”.
Lect. univ. dr. Titiana Marcu a mulțumit conducerii muzeului pentru găzduire, primirea călduroasă și „pentru oportunitatea ca studenții să poată să expună în acest minunat spațiu, astfel având posibilitatea să ajungă și în atenția opiniei publice arădene. Pentru un artist aflat la începutul drumului în lumea artei, nu este puțin lucru să iasă din sfera atelierului și să poată să arate lumii ceea ce știe el să facă și să se exprime.”
Potrivit conf. univ. dr. Paul Blânda, studenții au avut anul trecut tematica „Muntele vrăjit”, care a fost o provocare spre a-i determina să înțeleagă mai bine parcursul și trecerea unor obstacole, cum ar fi muntele care se leagă de simbolistica ascensiunii, a verticalității și care deschide calea parcursului inițiatic. De această dată, conform profesorului Paul Blânda, este o a doua provocare, tema oglinzii
„Studenții și-au deschis sufletele pentru a privi mai atenți în trăirile lor interioare, dar cu referire la lumea contemporană, oglinda în care se reflectă o lume deformată, o lume foarte provocatoare și care pentru ei a fost un punct de plecare în cercetare”, a subliniat profesorul Paul Blânda.
Cadrul didactic a invitat auditoriul la analiza fiecărei lucrări. ”Astfel veți putea descoperi universul lor lăuntric, în care veți afla povești despre lumea pe care o văd ei în oglinda spartă, care trimite la o lume fragmentată, ceea ce trăim noi în vremurile acestea, dar și o lume deformată, care trimite spre hibrid sau o lume în care oglinda prăfuită ne trimite spre imagini suprapuse, spre realitatea cu fragmente din altă realitate”, a mai specificat Paul Blânda.
În ceea ce privește tema oglinzii, profesorul a mai făcut corelația dintre realitate și iluzie.
Una dintre pictorițele prezente la vernisaj, Andreea Kovacs, din anul III a relatat din propria sa experiență: „Aici ne aflăm la ediția a doua a manifestării, dar eu, personal, datorită profesorilor noștri am participat la peste 20 de expoziții locale, naționale și internaționale. Așa că nu pot să mulțumesc suficient de mult”.
Manifestarea reunește peste 40 de lucrări realizate de artiștii: Antonia Alb, Cristina Onac (Câcău), Raluca Pop, Elena Stuparu, Anna Turkalj, Vasile Kin, Kinga Jakab, Daniela Martinov, Eszter Mihuț, Mălina Pătroc, Rodica Graur, Cristian Galus, Ștefan Silaghi, Ildiko Ujlaki, Roberta Bucurean, Cornel Dușmanu, Ioana Drăghiciu (Corb), Andreea Kovacs, Ștefan Popovici și Sara Rusu.
Lucrările studenților artiști orădeni vor putea fi admirate la sala Clio a Complexului Muzeal Arad până în 26 iulie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!