Oradea. A doua ediţie a Universităţii de Vară „Oradea Summer University” a ajuns la final. La ediţia din acest an au luat parte 50 de elevi din 17 judeţe ale ţării (între ei şi mai bine de jumătate sunt olimpici judeţeni şi şase, naţionali). Evenimentul, desfăşurat în perioada 18 – 31 iulie a fost organizat de către Asociaţia “Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie, Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea şi Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea.
Participanţii la Universitatea de Vară au avut un program variat: cursuri, seminarii, laboratoare, vizite la obiectivele importante din oraş şi din judeţ, alegeri în Senatul Oradea Summer University, workshop-uri de dezvoltare personală, antreprenoriat, dar şi de prevenţie (referitor la efectele nocive ale consumului de droguri). Cursurile/seminarile/laboratoareleau fost ţinute de cadre didactice de la facultăţile de Litere, Ştiinţe Socio-Umane, Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Managerială şi Tehnologică, Drept, Medicină şi Farmacie, Ştiinţe, Ştiinţe Economice, Construcţii şi Arhitectură.
Un alt eveniment care a stârnit interesul studenţilor OSU a fost “Olimpiada non-formală”, eveniment organizat în colaborare cu Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Oradea. Seara talentelor “Studenţii au talent”, desfăşurată la Casa de Cultură a Municipiului Oradea, a fost o altă activitate aşteptată de participanţii la OSU.
„Manifestarea a avut drept scop descoperirea talentelor pe care participanţii le au. În acest scop, dorim să evidenţiem două participante: Raluca Şimon şi Mălina Panaghie, care au susţinut un adevărat recital de muzică uşoare, încântănd publicul”, a precizat Ionuț Coman, coordonator principal al OSU.
Mărturii
Pe de altă parte, beneficiind de susţinerea preşedintei Federeaţiei Române de Kyokushin, Anca Wallmen şi eleva sa, Carmen Pelle, organizatorii universităţii de vară le-au putut oferi participanţilor mai multe evenimente sportive.
În ultimele zile ale OSU, participanţii s-au putut bălăci la Băile Felix şi au vizitat judeţul Bihor.
Elevii au declarat la final că au avut parte de experienţe unice în cadrul Oradea Summer University şi că se vor întoarce acasă mai bogaţi spiritual.
“Experienţa minunată pe care am trăit-o în acest an la OSU mi-a arătat cum e adevărata viaţa de student, în mai toate aspectele ei şi m-a convins şi mai mult să studiez. Mă bucur că am întâlnit oameni care nu şi-au pierdut interesul şi entuziasmul pentru carte ori ştiinţă, fiind dornici să ne arate şi nouă, participanţilor OSU cât e de important să ştii de pe acum abilităţile pe care le ai şi mai ales facultatea pe care vrei să o urmezi”, a spus Mihaela Pop una dintre participante.
Şi Georgiana Corfuţă susţine că evenimentul de la Oradea este cea mai frumoasă experienţă pe care viaţa i-a oferit-o.
“Pentru mine OSU a însemnat cea mai frumoasă experienţă, deoarece am reuşit să cunosc viaţa de student şi să observ cât de minunată e. În această perioadă am legat prietenii, care cred că vor fi pe viaţă, am vizitat o mulţime de locuri, pe care nu credeam că o să am vreodată ocazia să le vizitez şi am învăţat foarte multe lucruri noi prin workshop-urile organizate de OSU. Am rămas foarte impresionată şi recomand această universitate de vară tuturor elevilor pentru a descoperi frumuseţile vieţii de student”, a spus Georgiana Corfuţă.
Proiectul naţional “Universităţii de vară pentru elevi” este un proiect iniţiat de către Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi reprezintă cel mai amplu program național de promovare a unei alegeri informate și corecte a studiilor universitare de către elevii din România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!