„Practic acest sport din 2016, de la vârsta de 16 ani si de atunci pot spune ca sunt cei mai frumoși ani din viața mea”, spune Bianca Creț, care din Rusia ne confirmă că e singura orădeancă care participă la Campionatul Mondial de Parașutism.
[eadvert]
Bianca Creț concurează la categoria precizia aterizării la Campionatul Mondial de Parașutism din Kemerovo/ Tanay, Rusia. Orădeancă spune că cei 5 ani de când practică parașutismul sunt cei mai frumoși din viața sa. A început parașutismul imediat cum a împlinit 16 ani.
„Aeroclubul României oferă cursuri și salturi gratuite pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-23 de ani, iar înscrierile se fac anual, în ianuarie. Primul salt cu parașuta nu se uită niciodată, deoarece ai parte de un sentiment unic, de o libertate și o adrenalină nemaiîntâlnită. Când se deschide ușa avionului și simți aerul răcoros, uiți de tot…te focusezi doar pe ce contează, trăiești prezentul! La început, ca în orice alt domeniu, ai nevoie de puțin timp de acomodare cu senzația”, își amintește Bianca.
Din Rusia tânăra a vorbit cu plăcere și cu sinceritate despre începuturi.
„Datorită imaginii mele exterioare, la început nu mi s-au dat prea multe șanse, datorită faptului că sunt scundă, am 1.55 metri, «gingașa și delicata» (cum am fost numită)…însă, acest lucru nu m-a oprit din a face ceea ce îmi place, ci din contră, m-a ambiționat, calitate importantă pentru orice sportiv. De aici și vorba «esențele tari se țin în sticluțe mici». În anul 2017, dupa examinări, mi-am luat licența de parașutist. În 2018, am fost aleasă să merg la cantonamente de pregătire, iar în același an am ajuns Campioana Națională la Precizia Aterizării – junioare și am primit cupa pentru cel mai tânăr parasutist ce a participat la concurs. În 2019, am fost Vicecampioană Națională la Precizia Aterizării- junioare. Din păcate, în anul 2020, datorită pandemiei, Campionatul Național de Parașutism a fost anulat, iar Campionatul Mondial de Parașutism a fost amânat până în anul acesta, 2021”, ne-a spus Bianca Creț.
Orădeanca a vorbit despre echipa națională din care face parte, dar și despre viața ei dincolo de parașutism.
Sursa video: Dan Creț Facebook
„Datorită performanțelor mele, am fost aleasă în acest an pentru a participa la Campionatul Mondial de Parașutism din Kemerovo/ Tanay- Rusia, împreună cu colegii mei din toată țara, astfel încât România este reprezentată de o echipă feminină (4 senioare și o junioară, eu) si de 2 juniori (băieți). Scopul nostru este să dăm tot ceea ce avem mai bun și să ne bucurăm de acest sport minunat! În opinia mea, acest sentiment de libertate ar trebui resimțit de orice om, măcar o dată în viață și din suflet vă spun «go for it» sau «just do it», nu veți regreta !”, e mesajul singurei junioare din echipa națională de la Mondialele de Parașutism.
Bianca e pasională în tot ceea ce face. Altfel , probabil, nu ar fi ales o meserie care se face cu vocație: medicina.
„Pe lângă parașutism, pasiunile mele sunt fotografiatul- eu împreună cu familia mea ne ocupăm de imortalizarea evenimentelor la Studio Pro Expres- , sportul, traseele pe munte, cititul și desenatul. Sunt studentă in anul III la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, specializarea Radiologie si Imagistică Medicală și lucrez într-o clinică de radiologie”, a povestit Bianca.
Tânăra nu dorește să renunțe la parașutism nici după ce devine medic.
„În viitor, sper ca perfomanțele mele să fie din ce în ce mai bune și una din dorințele mele este să mă fac instructor parașutist. Oradea a avut foarte mulți parașutiști extraordinari și talentați, însă datorită faptului că la Oradea se fac doar cursurile teoretice (salturile din avion făcându-se la Arad), orașul nostru nu beneficiază de latura minunată a practicării acestui sport. Noi, parașutiștii orădeni, abia așteptăm să sărim la noi acasă și să dezvoltăm performanța zborului cu parașuta”, ne-a transmis Bianca gândurile ei de la Kemerovo/ Tanay- Rusia.
Trimite articolul
XSunt mandru de tine, studenta mea! Tine o tot asa, cancan pe viata!