El a precizat că, potrivit propunerii agreate, anul școlar va începe pe data de 5 septembrie 2022, cu un prim modul de învățare, și se va încheia în 16 iunie 2023. Între 24 și 3 octombrie 2022 ar urma să fie o primă vacanță, acordată tuturor elevilor şi preşcolarilor. Modulul al doilea de învățare se va derula până în preajma sărbătorilor de iarnă când va începe a doua vacanță, cea de iarnă, din 23 decembrie 2022 până în 8 ianuarie 2023. Al treilea modul de învățare va începe pe 9 ianuarie 2023. A treia vacanță, de o săptămână, ar urma să fie acordată în a doua săptămână, în a treia săptămână sau în a patra săptămână din februarie, la decizia fiecărui inspectorat școlar, iar modulul al patrulea se va derula până în preajma Sărbătorilor pascale, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu. A patra vacanță va fi între 8 –23 aprilie 2023, iar modulul 5, ultimul, între 24 aprilie – 16 iunie 2023. O noutate este introducerea, pe lângă programul „Școala Altfel”, și a programului „Săptămâna verde”. Ea va fi introdusă în modulele 4 și 5, la alegerea școlilor.
[eadvert]
De asemenea, el a anunțat că se ia în calcul renunțarea la obligativitatea texelor semestriale, acestea fiind înlocuite de două evaluări standardizate, la începutul și la finalul anului școlar, însă în acest sens nu a fost luată încă o decizie. În acest sens, va fi modificat regulamentul de funcționare din învățământul preuniversitar.
Trimite articolul
XIar și-au pus “experții” neuronul la contribuție și au mai scremut. o prostie!
Fix structura anului scolar e marea problema in invatamant.
Restul sunt toate in conformitate cu anul in care traim.
Scoli moderne, dascali cu daruire, manuale modernizate, materiil restructurate, totul e la superlativ in tara asta, doar ca abandonul scolar e la cote maxime, absolventii sunt analfabeti functionali, dar merge si asa…
Pana acum se alerga 2 semestre dupa min 3 note la fiecare disciplina, deci multa evaluare care limiteaza timpul necesar pt studiu, experimente si nvatare … acum vor fi 5 module in care probabil e ceca similar pe partea de evaluare 🙂 🙂 … Deci, ce vorbim? Avem un sistem bazat pe evaluare nu pe invatare. 🙁