Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a înaintat o listă de 25 de obiecţiuni şi propuneri către firmele ce au realizat strategia de dezvoltare a judeţului 2014 – 2020. Firmele RomActiv şi GEA Consulting din Bucureşti au întocmit această strategie, în cursul anului trecut, varianta supusă modificărilor fiind postată pe site-ul Consiliului Judeţean, www.cjbihor.ro.
Preşedintele CJ Bihor nu a vrut să dea prea multe detalii, dar a acceptat că lucrarea prezentată de cele două firme este una în mod evident perfectibilă.
Critici
Joi, consilierul judeţean Ionel Avrigeanu (PDL) a criticat strategia de dezvoltare a judeţului, susţinând că, printre altele, aceasta seamănă izbitor, pe alocuri, cu cea a judeţului Ilfov. „Se vede că strategia este făcută de persoane care nu au nicio legătură cu Bihorul. Au vrut doar să câştige 90.000 de euro, dar cu date luate de la Statistică. E ca o carte de poveşti. Sunt foarte multe lucruri suprarealiste prinse în această strategie”, spune Avrigeanu, care indică unul dintre acestea. Faptul că CJ Bihor îşi propune să atragă 1,4 miliarde de euro, după ce în ultimii doi ani nu a atras niciun euro, subliniază opozantul. „Nu se ţine cont nici de strategia ADRNV”, care e nemulţumit şi că strategia se întinde până în 2020, deci pe două mandate, şi nu îşi dă seama ce va realiza actuala administraţie judeţeană din această strategie. „În strategie apar lucruri absurde, cum ar fi electrificarea căilor ferate din Bihor, deşi eu nu am auzit ca CFR să fie în subordinea Consiliului Judeţean”.
Pedelistul e nemulţumit că, în privinţa riscurilor de mediu din Bihor, prinse în strategie, pericolul exploatării gazelor de şist este trecut la capitolul „şi altele”, „între păşunatul intensiv şi alunecările de teren”. Avrigeanu şi-a exprimat speranţa că Executivul CJ Bihor nu va supune votului consilierilor judeţeni varianta actuală a strategiei de dezvoltare.
Meci strategic la licitatia CJ Bihor?
Citiți principiile noastre de moderare aici!