Vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan, a dat asigurări că Strategia integrată de dezvoltare durabilă a județului Bihor 2021 – 2027 nu este un document făcut doar de dragul birocrației și care va fi uitat într-un sertar, imediat după ce va fi aprobat.
„Această strategie este realizată cu fonduri europene, de o echipă de profesori de la Universitatea Babeș Bolyai. Având în vedere că, în general, aceste strategii se fac doar pentru a fi făcute și stau în sertarele instituțiilor publice și nimeni nu mai verifică dacă ce a fost prevăzut acolo se pune sau nu în practică, noi am solicitat profesorilor o strategie adaptată la realitățile județului Bihor, care să ne permită să accesăm fonduri europene și, mai ales, un instrument concret pe care Consiliul Județean Bihor să îl folosească în dezvoltarea județului”, a declarat vicele Mircea Mălan.
Puncte slabe și puncte tari
El a precizat că documentul trasează obiectivele și scopurile principale ale județului și „modalități prin care pornim de la realitatea de astăzi și îndeplinim strategiile propuse”. Pericolele care au fost indentificate, și care dacă nu vor fi rezolvate vor afecta negativ dezvoltarea județului, sunt: discrepanța de dezvoltare dintre mediul urban și rural, între Oradea și restul județului; conectivitatea intrajudețeană, națională și internațională insuficient dezvoltată; mediul universitar insuficient dezvoltat; potențialul agricol și turistic al județului care sunt insuficient exploatate. Printre avantajele enumerate în strategia de dezvoltare se numără: capacitatea administrativă ridicată, poziționarea geografică a județului, potențialul universitar, potențialul turistic și cadrul natural al județului.
[eadvert]
Mircea Mălan a subliniat că CJ Bihor lucrează deja la câteva aspecte prevăzute în document, proiectele de infrastructură majore aflate în derulare (infrastructură rutieră, aeroport și electrificarea liniei de cale ferată) urmând să rezolve problema conectivității.
„În strategie este cuprinsă lista proiectelor pe care județul își propune să le realizeze în perioada următoare”, a conchis vicepreședintele CJ Bihor.
Trimite articolul
Xpunctul tare eeeeee, ati ghicit: be-to-nuuuuu! )))punctul slab e capatana bolovanului si celelalte capatani. tot orasul e praf. in afara de centru, e praf, sosele ca porcu , mizerie, betoane…
strategia chelului: salarii cat mai mici, preturi cat mai mari. De vina e psd, aur, udmr, partida rromilor (si cam toti ceilalti), universitatea, rusii, extraterestrii, doar gasca nu.