Românii nu mai trebuie să se deplaseze în Ungaria pentru a se delecta în ştrandurile şi parcurile acvatice de acolo. Din weekendul care a trecut, au la dispoziţie o variantă mai la îndemână: Ştrandul Felix, din staţiunea cu acelaşi nume.
Acesta a fost adus la standarde de cel mai înalt nivel, prin inaugurarea căilor de acces, vestiarelor şi punctelor de alimentaţie publică.
Tăierea panglicii inaugurale a fost făcută vineri, 12 iunie, de către Florian Serac, directorul general al SC Turism Felix, prefectul Bihorului – Gavrilă Ghilea şi Mihai Fercală – preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Turism Felix şi al SIF Transilvania, principalul acţionar al SC Turism Felix. Au fost prezente numeroase oficialităţi şi şefi de instituţii deconcentrate. Era aşteptată şi Elena Udrea, ministrul Turismului, dar aceasta nu a mai ajuns.
„Inaugurarea de azi este rezultatul unei investiţii de peste cinci milioane de euro, demarate în 2007 şi continuată în 2008”, a declarat Florian Serac.
Modern
Anul trecut au fost modernizate bazinele, schimbându-se complet faţa complexului de agrement. Ştrandul este pregătit să primească zilnic circa 6.000 de turişti de toate categoriile de vârstă. Cei care doresc să se relaxeze în apă termală au la dispoziţie trei bazine de acest fel, dintre care unul este dotat cu jacuzzi. Ciupercuţele sub formă de duş sunt atracţia copiilor şi nu numai.
Bazinul cu valuri este o altă noutate a ştrandului. Copiii au şi ei la dispoziţie bazinul lor, dotat cu tobogan şi diferite animale acvatice. Amatorii de senzaţii tari pot utiliza toboganele, unde accesul este gratuit. Bazinul cu valuri, cel pentru copii şi bazinul de la baza toboganelor sunt cu apă recirculabilă.
Pentru copiii mici, vineri a fost inaugurat un spaţiu de odihnă şi joacă pe timpul caniculei. Nu lipsesc modernele puncte de alimentaţie publică şi pentru servirea mesei.
Reprezentanţii SC Turism Felix speră să atragă în noul ştrand pe turiştii care se deplasau în Ungaria şi chiar pe unguri. În acest sens, societatea are în plan să demareze o campanie publicitară în ţara vecină.
„Preţurile de intrare au rămas cele de anul trecut: 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii”, a precizat Florian Serac, intrarea făcându-se pe bază de cartelă. După ce intră în ştrand, turiştii trec pe la garderobă şi duş, separat pentru femei, separat pentru bărbaţi. Zona vestiarelor este dotată cu uscătoare de mâini şi uscătoare de păr. Lucrările de modernizare ale ştrandului au fost realizate de firma Aquaticum din Ungaria, cea care a construit şi aquaparcul din Debreţin.
Dan Birta
Citiți principiile noastre de moderare aici!