Termenul de schimbare a denumirii respectivei străzi a tot fost amânat, din diverse motive, iar ultimul termen, stabilit prin HCL nr. 525/2023, era 1 ianuarie 2025. Având în vedere că în 2025 vor avea loc cele două tururi de scrutin pentru alegerea președintelui României, consilierii locali au aprobat, în sedința din decembrie 2024, ca noul termen de schimbarea denumirii străzii „Piața Emanuil Gojdu” în „Piața Mihai Viteazul” să fie 1 ianuarie 2026.
Această hotărâre îi va obliga pe toți locuitorii să își modifice documentele personale cu noua denumire.
Trimite articolul
XIar pasajul se va numi Bolojan cel Mare
Mult i-a ținut, in 2013 au rebotezat-o din Piața Independenței.
-
Si ce are? Tu nu iti schimbi chilotii saptamanal?
Mai putin important, prosteala pe fata.
Ce are mărul cu părul pubian are și igiena corporală cu denumirea străzii. E o zonă care își schimbă denumirea prea des. Denumirea Piața Mihăiță Viteză ar fi mai potrivită, că în șanțuri se circulă cu viteză.
Greu de inteles motivatia alesilor locali cre au decis sa cinsteasca un personaj care n-a adus nicio contributie urbei in defavoarea uneia nascute in Oradea
-
Daca ai fi citit oleaca de istorie a orasului, ai fi aflat ca 1500 de calareti trimisi din Tara Romaneasca de catre Mihai Viteazul, sub comanda lui Aga Leca, au participat in 1598 la apararea cetatii Oradiei in fata atacului turcesc, in timp ce Sigismund Bathori, principele transilvan, o abandonase. Conomitent, restul armatei lui Mihai lovea armatele turcesti la sud de Dunare, impiedicandu-le astfel sa participe la asediul Oradiei. Dupa retragerea turcilor ai aparut tu, Basta, in oras, transmitandu-i imparatului tau ca ar fi mai bine sa distruga cetatea, pt. ca ar fi fost dificil de aparat in starea in care ajunsese dupa asediu. Mnoa, da’ nu-i bai! Dreptul de a fi ignorant iti e garantat de Constitutie. Discutia despre oportunitatea modificarii se poate duce, dar in alti termeni. Gojdu trebuie sa aiba, in continuare, locul sau in memoria urbei.
Ce rost are?