„După emiterea unei Hotărâri de Guvern, în baza propunerii comisiei de evaluare, orașul nostru va fi stațiune turistică”, anunță primarul Șteiului Iulian Balaj.
Demersurile pentru recunoașterea Șteiului ca stațiune turistică de interes local au început în urmă cu un an, atunci când, Consiliul Local al orașului Ștei a depus la Ministerul Turismului, care între timp s-a transformat în Direcția Generală Turism din Ministerul Economiei, o cerere pentru obținerea acestui statut. Acum, această cerere a fost evaluată de către o comisie care s-a deplasat în teren la finele săptămânii trecute. Numărul minim de punte care trebuia acumulat pentru obținerea statutului de stațiune turistică de interes local era 100. Șteiul a obținut 240 de puncte.
„Orașul Ștei a trecut cu bine evaluarea Comisiei pentru atestarea stațiunilor turistice, în vederea obținerii statutului de stațiune turistică de interes local. Prima fază a fost aceea de întocmire a dosarului de evaluare, în care s-au solicitat atât documente obligatorii de calificare cât și comletarea unei grile pentru obținerea unui punctaj minim, din care să reiasă faptul că orașul îndeplinește condițiile pentru o stațiune turistică: factorul de cură-apa geotermala cu proprietăți curative, drumuri de acces, parcuri, terenuri de sport, utilități, zone de agrement, capacitate de cazare, potențial turistic. Aș dori să mulțumesc consilierilor locali și colegilor din Primăria orașului Ștei, pentru munca depusă și domnului senator Cornel Popa pentru susținerea și ajutorul acordat la finalizarea acestui proiect”, spune primarul Iulian Balaj.
Pe lângă statutul de stațiune turistică de interes local, primarul Șteiului a decis să ca orașul să adere la rețeaua Atrium, a localităților europene cu arhitectură de tip totalitarist, încercând să transforme handicapul urbanistic într-un avantaj.J
Trimite articolul
XCe sa vezi sau sa viztezi in Stei ?…………. nici strand nu are, sau macar un hotel decent, cum sa-l faci statiune.
-
Pai acum daca Oradea a devenit statiune, toate orasele vor deveni statini, excat ca dupa revolutie toate comunele mai mari au devenit orase, iar orasele municipii. Pe vremuri ca sa fii municipiu trebuia sa ai hoteluri, linii de transport local, care municipiu din judet are transport local in interiorul orasului???? Toti vizeaza numai la bani , dar putini vor reusi sa-l atraga