Staţiile de transfer pentru deşeuri menajere joacă un rol important în cadrul gestionării deseurilor nereciclabile şi anume acela de a le compacta în containere mari, rezultând un volum mare de transfer pentru a obţine un transport mai economic până la locul de eliminare.
1,5 milioane euro
Valoarea investiţiei este de 1,5 milioane euro. 60% din sumă provine de la Administraţia Fondului pentru Mediu, iar 40% din bugetul oraşului Alesd. Lucrările au început în noiembrie 2008. Timp de aproape o lună, staţia de sortate şi transfer a deşeurilor menajere a fost în probe tehnologice. Scopul beneficiarului este să întocmească documentaţia necesară în vederea execuţiei de lucrări şi achiziţii de produse necesare pentru îmbunătăţirea procesului de reciclare, recuperare şi depozitare a deseurilor.
Generarea, depozitarea şi reciclarea deşeurilor trebuie să fie subiect de interes pentru fiecare persoană atât pentru companii, cât şi pentru autorităţile publice locale, susţin specialiştii. În acest scop trebuie să se concentreze asupra unei reciclări de mai bună calitate şi de valorificare a deşeurilor care conduc la: reducerea costurilor pentru materii prime, reducerea costurilor pentru aprovizionare, reducerea costurilor de eliminare a deşeurilor, conservarea resurselor. Investiţia de la Aleşd este fericit amplasată în apropierea Holcim, acolo unde Eco Valor va prelua de la staţie materialele nereciclabile şi le va transforma în energie. De altfel, la inaugurare a fost prezent alături de primarii din judeţ şi autorităţi locale şi directorul Holcim, Roman Menz.
Veronica Bursaşiu
Citiți principiile noastre de moderare aici!