Peste 1.300 de elevi din 52 de şcoli sunt implicați de polițiștii de prevenire bihoreni în proiectul „Școala Siguranței Tedi”, în urma căruia cei mici vor dobândi informații utile pentru siguranța lor.
Pentru școlari din clasele I
În acest an şcolar, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației Naţionale, în parteneriat cu firma „Maspex România” continuă Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor.
Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi” are ca scop informarea copiilor despre potenţialele pericole, motiv pentru care micuților li se furnizează soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor. Programul este adresat elevilor aflaţi în primul an de studiu.
În județul Bihor, proiectul este implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor.
72 de clase din 52 de școli
72 de clase de elevi din 52 de unități școlare din mediul urban și din mediul rural din județul Bihor s-au înscris pentru a fi implicate în activitățile informativ preventive derulate de polițiștii de prevenire bihoreni pe teme privind siguranța copiilor în cadrul proiectului „Școala Siguranței Tedi”. În ianuarie și februarie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii rutieri au derulat și încă mai desfășoară 16 activităţi preventive în 12 unităţi şcolare bihorene, în care au implicat până în prezent peste 400 de elevi din municipiile Oradea, Beiuș, Marghita, Salonta și din localitățile bihorene Aleșd, Nojorid, Leș și Oșorhei.
La Oradea, au fost derulate activități în Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Liceul Greco Catolic „Iuliu Maniu”, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Școala Gimnazială „Lucreția Suciu”, Școala Gimnazială nr. 16. La Marghita, activitățile preventive au fost desfășurate la Colegiul Național „Octavian Goga”, iar la Beiuș polițiștii au acționat preventiv la Școala Gimnazială „Nicolae Popovici” și la Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, la Salonta la Colegiul Național „Teodor Neș”, iar la Aleșd, la Liceul Teoretic „Constantin Șerban”.
Polițiștii de prevenire bihoreni au fost și la școlarii de la Școala Gimnazială „Aurel Pop” din Oșorhei și la Școala Gimnazială nr.1 Leș.
Nu ca pe o poezie!
Informaţiile oferite de poliţiştii bihoreni sunt susţinute de o serie de materiale educative complexe şi atractive, destinate elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, adaptate celor trei categorii de beneficiari, constând în cărţi de colorat, broşuri şi pliante informative, set de scenarii de activităţi.
Proiectul Tedi, subliniază organizatorii, nu vizează învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Așa că activităţile derulate în şcoli de poliţiştii bihoreni respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc, micuții implicați fiind la vârsta la care înţelegerea unui mesaj trebuie însoţită de vizualizarea lui.
Poliţiştii de prevenire le-au prezentat copiilor principalele reguli de comportament în trafic, indicatoarele rutiere, aspecte privind trecerea pentru pietoni şi le-au explicat semnificaţia semaforului pentru pietoni. Activităţile preventive derulate în cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi” vor fi continuate de poliţiştii de prevenire şi rutieri bihoreni pe parcursul întregului an şcolar 2018 – 2019.
Citiți principiile noastre de moderare aici!