Universitatea din Oradea dă luni startul la înscrieri. Admiterea la Universitatea din Oradea, atât pentru studii universitare de licenţă, cât şi pentru masterat, se va desfăşura în două sesiuni – iulie şi septembrie 2010.
„Pentru eventualele locuri rămase neocupate în sesiunea iulie se va organiza o nouă sesiune de admitere, nu mai târziu de 25 septembrie. Locurile rămase neocupate şi după această sesiune vor fi redistribuite în cadrul aceluiaşi ciclu de studii. De asemenea, facultăţile pot prelungi programul de înscrieri”, a anunţat rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal.
Înscrierile se fac la secretariatele facultăţilor şi a departamentelor, în perioada 12 – 24 iulie, de luni până vineri, între orele 9:00 şi 16:00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 9:00 şi 12:00.
Din 25 până în 28 iulie studenţii vor susţine examene la specializările la care se organizează probe de concurs, iar rezultatele vor fi afişate în perioada 25-30 iulie.
„Pentru confirmări se va urmări calendarul propriu al fiecărei facultăţi”, a precizat rectorul Cornel Antal. Potrivit acestuia, în fiecare facultate şi departament există un panou al admiterii. Aici, în Ghidul Studentului, dar şi pe site-ul Universităţii din Oradea (www.uoradea.ro), la butonul admitere, studenţii vor putea afla mai multe informaţii privind structura facultăţii sau a departamentului, cifra de şcolarizare pentru fiecare domeniu de licenţă sau materat, lista probelor şi a manualelor pentru concurs, normele de înscriere şi de desfăşurare a concursului.
Taxe nemodificate
Taxa de înscriere la concursul de admitere a fost stabilită la 150 de lei. Cei care nu sunt mulţumiţi de rezultate pot să depună contestaţii. Taxa pentru contestaţii este de 150 de lei, iar taxa de înmatriculare este de 100 de lei. Studenţii străini vor avea de achitat şi o taxă pentru procesarea dosarului, în valoare de 150 de euro.
Orfanii de ambii părinţi, cei aflaţi în centrele de plasament sau case de tip familial, cei ai căror părinţi sunt angajaţi ai Universităţii din Oradea şi cei care au părinţi cadre didactice beneficiază de scutiri de taxe de înscriere la concursul de admitere 2010, pentru studii universitare de licenţă. Pentru a beneficia de aceste scutiri, candidaţii nu trebuie să depăşească vârsta de 25 de ani.
Universitatea din Oradea dispune, pentru anul universitar 2010/2011, de 2.568 de locuri bugetate. Senatului Universităţii din Oradea a aprobat, pentru următorul an universitar, 125 de locuri cu taxă pentru studii postuniversitare de specializare (SPS) şi 485 de locuri la cursurile postuniversitare de perfecţionare (CPP).
Pentru studiile universitare de licenţă, Universitatea din Oradea dispune de 1.638 de locuri fără taxă şi 3.716 locuri cu taxă, pentru studii de masterat, de 900 de locuri fără taxă şi 2.075 cu taxă, iar pentru studii universitare de doctorat, 30 de locuri fără taxă şi 140 cu taxă.
Cea mai mică taxă de şcolarizare este la specializarea istorie (1.800 de lei/an) din cadrul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, urmată de specializările biologie şi chimie, fizică, matematică, informatică (1.900 de lei) din cadrul Facultăţii de Ştiinţe. Cele mai mari taxe de şcolarizare le vor plăti studenţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Astfel, la specializare medicină – cu predare în limba engleză – studenţii admişi pe locurile cu taxă vor avea de plătit 6.800 de lei/an, iar cei de la specializările medicină, medicină dentară şi farmacie, 5.300 de lei/an.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!