A devenit o tradiţe ca în fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie Direcţia Silvică Bihor să deruleze acţiunea „Luna Plantării Arborilor”.
Pe lângă lucrările de împădurire specifice, Direcţia Silvică Bihor îşi propune în cadrul Lunii Plantării Arborilor o serie de manifestări şi acţiuni. Printre acestea se numără: aţiuni de împădurire a unor terenuri din fondul forestier administrat de regie şi din afara acestuia, cu participarea cetăţenilor, în special a copiilor, tinerilor şi pensionarilor.
În acest sens Direcția Silvică Bihor are pregătit un șantier de împădurire în fond forestier, în raza O.S. Oradea, UP VI Hidișel u.a. 75A% în suprafață totală de 2,6 hectare. Acțiunile de plantare se vor efectua în parteneriat cu unitățile de învățământ din zona orașului Oradea. De asemenea suntem pregătiți să desfășurăm acțiuni similare și în raza celorlalte ocoale din cadrul D.S. Bihor.
Acţiuni
Simpozioane, conferinţe, comunicări, informări la nivelul ocoalelor silvice, în care se vor dezbate probleme actuale şi de viitor referitoare la fondul forestier, regimul silvic, legislaţie silvică, diverse probleme ridicate de populaţie sunt alte acţiuni programate a avea loc în cadrul Lunii Plantării Arborilor.
„Vor avea loc şi drumeţii cu copiii în ariile protejate din custodia D.S. Bihor însoţite de scurte prezentări ale acestora dar şi executarea în cadrul fiecărui ocol silvic de acţiuni de curăţenie în fond forestier, pe liziere; revizuire şi instalare de panouri de propagandă silvică, curăţare şi amenajare izvoarelor, a traseelor şi amenajărilor turistice din fond forestier, etc”, a precizat Mircea Faur, reprezentantul Direcţiei Silvice Bihor.
Ca în fiecare an, şi anul acesta ocoalele silvice vor furniza la preţuri avantajoase material săditor pentru persoanele fizice şi juridice interesate în plantarea unor arbori sau împădurirea unor suprafeţe de teren, cu asigurarea asistenţei tehnice gratuite din partea personalului silvic.
Conform directorului Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Jurcău, DS Bihor va regenera în acest an o suprafaţă de 397,32 hectare. Din acestea 274,79 ha vor fi regenerări naturale şi 122,53 ha împăduriri. Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de 30,87 ha. Pentru realizarea acestui program se vor utiliza circa 650 mii bucăţi puieţi forestieri din 15 specii diferite.
Citiți principiile noastre de moderare aici!