Joi, la sediul Primăriei Sântandrei, directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra şi reprezentanţii asociaţiei de firme care şi-au adjudecat lucrarea: SC Carter Bau, Gerpe Contrast Y Construcciones SL, Sc Simba SA Oradea şi SC Ciac SA Oradea au semnat contractul pentru lucrările de „Extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată în Bihor”, pentru pachetul de lucrări destinat localităţilor: Sântandrei, Palota, Girişu de Criş şi Tărian. Lucrările de la Sântandrei se realizează în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”, proiect care se derulează în perioada 2011-2014 şi este în valoare de 83.274.549 euro plus TVA. Sursele de finanţare ale proiectului sunt: Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune -76,30 %, bugetul de stat: 11,67%, Compania de Apă: 10,23% şi administraţiile judeţului Bihor şi localităţilor: Oradea, Nojorid, Biharia, Sântandrei, Girişul de Criş, Oşorhei, Tinca şi Beiuş.
Sprijinit de intelectuali
La eveniment au participat managerii firmelor constructoare, reprezentanţii firmei de consultanţă, directori din cadrul Companiei de Apă Oradea, dar şi persoanele cele mai influente din comună: Simion Luncan, preotul ortodox, Tudor Iosif Dragomir, preotul catolic, doctoriţa Moş, directorul Şcolii Sorin Ban. Oamenii cu greutate ai comunei, adevăraţi vectori de imagine, au decis să-l ajute pe primarul Mărcuş în demersul său de a comunica localnicilor importanţa lucrării pentru comunicate, beneficiile pe care proiectul le aduce, după o perioadă de disconfort provocată de execuţia proiectului. Constructorii s-au angajat să termine lucrările înainte să expire cele 24 de luni de graţie. În cuvântul său de deschidere, directorul general al CAO, Ovidiu Gavra a explicat că s-a ajuns în această fază a semnării contractului „după nenumărate refuzuri şi contestări”. Şeful CAO a spus însă că din experienţa altor lucrări este convins că firmele constructoare vor finaliza mai repede lucrarea decât prevede termenul din contract, fie doar şi fiindcă „orice lărgire de lucrări duce la creşterea costurilor”. Avem experienţă, am mai făcut astfel de lucrări şi sperăm să nu vă dezamăgim”, a spus reprezentantul Carter Bau.
„Aşteptăm de multă vreme semnarea acestui contract. Urmează multă muncă în continuare, ne grăbim să realizăm studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru străzile care nu sunt prinse în această etapă. Aceasta fiindcă între timp la Sântandrei au apărut străzi noi. Dacă reuşim să realizăm această lucrare, la Sântandrei, noi am cam finalizat lucrările de infrastructură în doi-tre ani. Va urma refacerea străzile, acolo unde va fi necesar după aceste lucrări”, a asigurat primarul Mărcuş.
FACT BOX:
Lucrări în Sântandrei:
-staţie de pompare amplasată în Oradea
-conducte de aducţiune: 3.506 ml
-reabilitare reţea de apă: 236 ml
-extindere reţea de apă: 6.275 ml
-branşamente: 587 bucaţi
-extindere reţea de canalizare: 19.230 ml.
-staţii de pompare ape uzate menajere: 5 bucăţi
-conducte de refulare: 7.511 ml
-racorduri: 1.229 bucăţi
Lucrări în Palota:
-extindere reţea de apă potabilă: 2.755 ml
branşamente: 204 bucaţi
extindere reţea de canalizare menajeră: 2759 ml
racorduri: 204 bucăţi
Citiți principiile noastre de moderare aici!