Declarația aparține dr. Gheorghe Carp, coordonatorul spitalelor de stat din Bihor și face referire la păstrarea intactă a structurii organizatorice formate în lupta cu Covid 19.
Toate schimbările operate la început de pandemie rămân în vigoare. Astfel, Spitalul Dr. Gavril Curteanu rămâne spital covid, iar Spitalul Județean rămâne spital non-covid.
Nici în județ nu se fac noi modificări odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă.
Amintim că Bihorul a fost primul județ din țară care a inițiat, în premieră națională, o serie de măsuri ce au fost în măsură să limiteze răspândirea SARS-CoV-2.
În primul rând, toate spitalele de stat din Oradea și județ au fost unite sub o singură coordonare, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean devenind șef peste toate spitalele din județ. Scopul: organizare eficientă, posibilitatea mutării de aparatură și personal de la un spital la altul fără hârțogării, eficientizarea actului medical în situația de cirză dată de actuala pandemie.
Apoi, Bihorul a început să facă teste PCR, ajungându-se acum la trei aparate de acest gen, fapt ce a crescut procentul testărilor.
Testarea la frontieră și sortarea oamenilor ce vin în țară, trecerea lor direct în carantină, testarea la ieșirea din carantină și apoi internarea oamenilor cu Covid, dar asimptomatici – sunt fapte care au conrtibuit la ținerea sub control a pandemiei în Bihor.
Nu în ultimul rând, aplicarea metodei pooling, care nu există în legsilație, dar care este foarte eficientă, presupune economie de testări concomitent cu depistarea de focare, a fost o altă metodă aplicată în premieră națională în Bihor și care nu doar că a dat roade, dar a reprezentat un model și pentru alte județe.
Citiți principiile noastre de moderare aici!