Miercuri, 30 mai, la Restaurant & Delicatessen Graf, Pascal Gitton va vorbi orădenilor despre vinurile sale, cu pasiunea şi entuziasmul ce se simt în fiecare pahar de vin ce îi poartă semnatura.Istoria Casei de vinuri Gitton Père & Fils (Franţa) începe în 1945 cu Marcel Gitton şi, de atunci, se scrie cu pasiune, dragoste pentru vin, respectând strict tradiţia şi fără nici o abatere de la standardele ce garanteaza perfecţiunea. Fiul marelui Gitton, Pascal, un reper în cultura vinului franţuzesc si mondial, ne va face onoarea de a ne fi alături in cadrul acestui eveniment.
Din meniu fac parte delicatese: carpaccio de caracatiţă cu fenicul în cuib de salată valeriana, parfumat cu vinegreta de ulei de măsline şi mărar, vin: Sancerre Les Romains 2009; soufflé de vinete cu gorgonzola, piure din roşii uscate şi busuioc, vin: Pouilly Fumé, Les Pechignolles 2009; scoici Saint Jacques la tigaie, sos de citrice şi risotto cu ghimbir şi lămâie, vin: Sancerre Les Montachins 2009, medalion de vită cu garnitură personalizată: mousse de morcovi la cuptor şi pară înăbuşită în vin de Sancerre, sos cu vin alb, vin: Sancerre Xelis; piept de rată aromatizat în sos de vin roşu cu stafide şi seminţe de pin, turnuleţ de cartofi şi spanac, vin: Malbec 2005, Cotes de Duras; desert: tarta cu mere, sos de vanilie şi îngheţată de casa cu scorţisoară, vin: Mousseux St. Agouant.
Citiți principiile noastre de moderare aici!