Debutul s-a făcut prin ascultarea imnului Franței, un moment dedicat victimelor atentatelor de la Paris, urmat de imnurile tuturor țărilor participante în cadrul proiectului, dar și a Simfoniei „Odă bucuriei”, imnul Uniunii Europene.
Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea este timp de o săptămână gazda și beneficiarul implementării proiectului. Inițiatorii sunt două profesoare din Germania, țară care se ocupă de coordonarea proiectului ce se va derula pe parcursul a trei ani (2015-2018) în șase țări din Uniunea Europeană, în proiect fiind angrenați asistenți sociali și cadre didactice. La proiect participă zece cadre didactice din Germania (doi profesori), Italia (un profesor), Marea Britanie (doi profesori), Ungaria (doi profesori), Polonia (trei profesori), precum și profesori de la liceul nostru angrenați în această activitate.
Interacționare și sprijin pentru elevii nevoiași
„Reuniunea de la Oradea este prima din cele șase întâlniri ale reprezentanților din statele participante la proiectul ERASMUS+. Obiectivul principal al proiectului este acela de a interacționa și de a veni în sprijinul familiilor defavorizate și a celor monoparentale care au o situație mai delicată atât din punct de vedere social cât și economic. În acest sens vor avea loc mai multe sesiuni de comunicări pentru a identifica problemele cu care se confruntă familiile respective. La sfârșitul sesiunilor de întâlniri vom crea un ghid de bune practici care să vină în sprijinul autorităților, cadrelor didactice și asistenților sociali, în vederea unei mai bune interacționări cu copiii și familiile defavorizate din care aceștia fac parte”, a declarat Elena Cristina Marian, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu”.
Aceasta a mai spus că au ca partener în cadrul proiectului și Administrația Social Comunitară Oradea (ASCO) care îi va ajuta la identificarea familiilor defavorizate sau monoparentale și a copiilor care fac parte din ele. „Aici e vorba pentru început de copiii care sunt elevi ai liceului nostru. În ce privește finanțarea, de acest aspect se ocupă inițiatorii proiectului, colegii noștri din Germania”, a mai precizat directoarea de la Eminescu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!